Pampelišky na talíři, v šálku i vinné sklenici

Jsou jako slunce, rozzáří louku, jejich žlutá barva po zimě zvedne náladu a výborné jsou také jejich účinky na naše zdraví. Nedívejte se na pampelišky jako na plevel. Ukážeme vám, jak využít jejich úžasný potenciál pomocí nápadů od TESCOMY. Můžete si je rovnou objednat nebo koupit v našich prodejnách.

Skladem
Doprava zdarma
1 099 Kč (vč. DPH)
769 Kč (vč. DPH)
-30 %
Koupit

Když se řekne pampelišky v kuchyni, asi vás jako první napadne pampeliškový čaj. Pro jeho přípravu je však třeba pampeliškové květy jaksepatří vysušit. Ideálně v elektrické sušičce, která má prostorné rošty, časovač a nastavení teploty na přehledném podsvíceném displeji. 

 

Možná se vám budou hodit také:

Skladem
Skladem
559 Kč (vč. DPH)
429 Kč (vč. DPH)
-23 %
Detail
Skladem
419 Kč (vč. DPH)
249 Kč (vč. DPH)
-40 %
Detail

Řádně vysušené květy pak můžete připravit jako čaj v konvici FRENCH PRESS, ve které si můžete udělat i "kávu" z vysušeného pampeliškového kořene. 

K namletí nakrájeného a vysušeného kořene z pampelišky vám skvěle poslouží mlýnek na kávu GrandCHEF s keramickým mlecím mechanismem.

 

Smoothie s pampeliškovými listy? Otázka vteřin se...

smoothie mixérem PRESIDENT. Disponuje totiž výkonným motorem a odolnými noži z prvotřídní nerezavějící oceli. Navíc má funkci pulzního mixování a praktickou cestovní láhev, ve které lze smoothie rozmixovat a vzít s sebou ven. Vybrat si můžete ze dvou barevných variant - smetanové a antracitové. Vyzkoušejte ho i vy!

Dali byste si spíše salát z mladých pampeliškových listů? Pak je nezapomeňte důkladně omýt a před podáváním vysušit. S tím vám pomůže naše odstředivka na salát HANDY, kterou využijete také k odstranění přebytečné vody ze salátu, bylinek i různých zelených natí ;-).

Pro míchání, nabírání a servírování salátu pak sáhněte po kleštích na salát a současně příboru PRESTO. Při promíchávání salátu kleště rozložte a používejte je jako příbor, při podávání složte a používejte jako kleště. 

Víte, že z pampelišek vyrobíte i vynikající "víno"?

Nemusíte mít přitom žádné složité zařízení ani technologie. Stačí naše souprava pro kvašení DELLA CASA, ve které běžně připravujete kysané zelí, pickles, kimči nebo kvašené okurky. Pro přípravu vína si připravte:

  • 1 litr pampeliškových květů
  • 4,5 l vody
  • 2 citrony
  • 2 pomeranče
  • 1,5 kg cukru krystal
  • 1 kostka čerstvého droždí

Z květů odstraňte většinu zelených částí a květy spařte 2,5 l horké vody. Nechte luhovat do druhého dne. Směs přeceďte do hrnce o objemu 5 l a výluh dejte stranou. Cukr rozmíchejte ve 2 l vroucí vody, nechte vychladnout a přilijte k výluhu.

Oloupané citrony a pomeranče nakrájejte na plátky a spolu s rozdrobeným droždím přidejte do hrnce s výluhem. Přelijte do Soupravy na kvašení DELLA CASA, nastavte víčko do polohy „kvašení“ a nechte kvasit na světlém místě po dobu 6 týdnů. Víno přelijte do Lahví s klipem DELLA CASA, uzavřete a uskladněte alespoň na 6 měsíců.

Pokud vám chybí láhve na uskladnění domácího vína, ale i sirupů, pálenek či jiných tekutých dobrot, mrkněte na naši nabídku lahví s klipem DELLA CASA.

V případě, že chcete svůj jarní stůl rozzářit barvami, máme pro vás jedinečný tip - ručně vyráběné sklenice myDRINK Colori ze silnostěnného probarvovaného skla.

Komentáře

Mohou vkládat pouze členové TESCOMA klubu

Registrovat