Domácí ovocný sirup
1. Do hrnce nebo kastrolu Ø 24 cm nalijte 2 l vody a nahoru umístěte zásobník na šťávu s vloženým parním sítem a zavěšenou hadičkou.
2. Do parního síta rozprostřete cca polovinu rozmačkaného ovoce (500 g) a zasypte polovinou krupicového cukru (500 g). Pak přidejte druhou polovinu ovoce a posypte zbytkem cukru.
3. Soupravu uzavřete poklicí, přemístěte na sporák a zapněte na nejvyšší výkon. Jakmile voda v hrnci začne vřít, ztlumte výkon sporáku, aby voda jen mírně probublávala.
4. Ovoce odšťavňujte 90 minut, během odšťavňování směs každých cca 25 minut opatrně promíchejte. Horká pára naruší během odšťavňování strukturu ovoce či zeleniny v parním sítu a uvolní ovocnou šťávu, která se procedí do zásobníku.
5. Po ukončení odšťavňování sporák vypněte a soupravu i s hrncem či kastrolem přeneste na místo vhodné pro stáčení sirupu do lahví. Z okraje síta sejměte hadičku a zasuňte ji do hrdla předem sterilizované láhve s klipem DELLA CASA (případně jiné vhodné láhve). Posunutím kolečka dozadu otevřete uzávěr hadičky a horký sirup stočte do láhve.
Láhev ihned uzavřete a nechte vychladnout, domácí sirup ve vzduchotěsně uzavřené láhvi uchováte až 1 rok.
Komentáře
Mohou vkládat pouze členové TESCOMA klubu
Registrovat