Rybíz à la brusinky
- 2 žičky kyseliny citronové
- 1 kg červeného rybízu
- 500–650 g krupicového cukru
- celá skořice
- několik hřebíčků
- polovina citronu
- 150 ml vody
- tip: 100 ml rumu
Postup:
Přebraný a omytý rybíz bez stopek dejte do hrnce, zasypte cukrem, kyselinou citronovou, vložte koření a zalijte vodou. Přiveďte k varu, stáhněte plamen a nechte probublávat asi 15–20 minut, kuličky rybízu by se neměly rozpadat. Správnou konzistenci vyzkoušíte tak, že lžičku směsi dáte na talířek a ta by měla po chvíli ztuhnout, téměř přestat téct. Pokud se tak nestane, ještě chvíli vařte a zároveň přidejte lžíci cukru. Nakonec vypněte plotýnku a do částečně zchladlého rybízu můžete podle chuti vmíchat rum. Směsí naplňte sterilizované sklenice a zavařte 15–20 minut v Soupravě pro zavařování DELLA CASA s teploměrem.
Komentáře
Mohou vkládat pouze členové TESCOMA klubu
Registrovat