Page 12 - Tescoma Magaz

Basic HTML Version

12 |
Tescoma magazín
rozhovor
ství na internetu? Neosobní, nic pro mě.
Noviny denně chodím číst do „své“ vídeň-
ské kavárny, číšník mi přinese oblíbenou
kávu, všichni se již od vidění známe a čas-
to rovnou na zprávy reagujeme… Živou
bezprostřední reakci okolí technika nikdy
nenahradí. Přímý kontakt s lidmi je nej-
aktuálnější barometr veřejného mínění.
Škoda že v Čechách není zvykem mít v re-
stauracích a kavárnách k dispozici denní
tisk.
Jak vznikl nápad napsat kuchařku?
Kvůli vaší časové zaneprázdněnosti?
Přijela jsem do Brna na živé vysílání jako
host své kamarádce a kolegyni Marcele
Vandrové. A jen tak mezi dveřmi jsem
na otázku „jak se máš a co chystáš“ řekla,
že uvažuji o sepsání kuchařky. Netušila
jsem, že tato vynikající moderátorka to
hned práskne do éteru. Nebylo cesty zpět.
Ale s tou časovou zaneprázdněností máte
pravdu, podtitul Literární kuchařky zní
Taky nemáte čas vařit? Své novinářské
povolání jsem nedokázala oddělit od 
hobby kuchařky, proto je protkána
fejetony ze života. Patronem kuchařky
se stala společnost Tescoma.
Jaké jídlo máte ráda?
Mám ráda dobré jídlo, fast foody nesná-
ším. Jsem příznivec tradiční české,
rakouské a italské kuchyně. Domácí
šulánky s mákem, povidlové taštičky,
vídeňský řízek podávaný s citronem (aby
pohltil tuky), omáčky, šunkofleky…V čes-
kých restauracích tuto klasiku často hle-
dám marně. A ještě dovětek: Vím, ve kte-
ré vídeňské restauraci dostanu řízek nebo
grilované koleno vždy ve stejné kvalitě.
S touto jistotou se v českém pohostinství
setkávám, bohužel, zřídka. A přitom
nejdůležitější zákazník je štamgast!
Podtitul
Literární
kuchařky zní
Taky nemáte
čas vařit?