Zdravé cukroví: Špaldové sušenky s vůní kardamomu

Datum publikování 8.12.2016

Foodblogerka Míša alias Šůša se na svém blogu Cooking with Šůša věnuje především zdravým receptům. S našimi vánočními razítky na sušenky se pustila do cukroví ze špaldové mouky oslazeného pouze medem. Zkuste si letos upéct cukroví, po kterém se nebudete muset cítit provinile.

 

Recept na špaldové sušenky

 

Kardamom je vzácné staré koření, které je neodmyslitelnou součástí indické, arabské i čínské kuchyně. Ochucují se jím omáčky, rýže nebo se přidává do sušenek a sladkého pečiva. Kardamom je velmi aromatický, proto je zapotřebí s ním zacházet opatrně. Foodlogerka Míša kardamom zbožňuje a přidávala by ho nejradši do všeho. Nejvíc jí ale chutná v sušenkách. Při pečení vám krásně provoní celou kuchyni a navodí tu správnou vánoční atmosféru.

 

Budeme potřebovat (na 20 sušenek):

  • 200 g jemně mleté špaldové mouky
  • 100 g másla
  • 2 žloutky
  • 2-3 lžíce medu
  • 2 lžičky mletého kardamomu
     

Postup: Do mísy vsypte mouku, přidejte vychlazené máslo, žloutky, med a kardamom. Pomocí rukou vypracujte hladké těsto a nechte ho vychladit nejlépe přes noc v lednici. Druhý den těsto vyválejte na cca 0,5 cm tlustý plát a pomocí razítek vykrajujte sušenky. Naskládejte je vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a pečte je v troubě vyhřáté na 170 stupňů cca 10-12 minut. 

 

 

Originální recept naleznete ZDE.

Komentáře

  • Ahoj, med lze nahradit datlovým sirupem - na uvedené množství asi 50g. A už to nepotřebuje kardamon.

Mohou vkládat pouze členové TESCOMA Clubu

Registrovat