Zapékací misky GUSTO ROUGE: Svět je malý a Francie je tak blízko!

Datum publikování 26.8.2010

Pojďte s námi objevit tajemství francouzské kuchyně, která v sobě skrývá kombinace skvělých chutí a vůní. Francouzská kuchyně je výjimečná, pro mnohé z nás exotická, co je však důležité - je bohatá na množství zeleniny, vybraného masa, koření a barev. Ano, přesně tak, francouzské pokrmy jsou pestrobarevné a doslova lákají k ochutnávce.

Vážení zákazníci, omlouváme se, ale zapékací misky s poklopem GUSTO ROUGE byly vyřazeny ze sortimentu. Děkujeme za pochopení!

  • Francouzi se nebojí experimentovat, přípravě jídel věnují velkou péči a jídlo jako takové má ve Francii dlouhou tradici.
  • Francouzi s jídlem nespěchají, jídlo je pro ně obřad, který si nezaslouží spěch a stres. 
  • Francouzi jídlo milují, milují dobré víno, sýry, mořské plody, kvalitní masa – jídlo je pro ně umění, které tvoří jeden z pilířů francouzské kultury. 
  • Francouzi milují malé porce. Nepotřebují se přejídat, pro ně je velice důležitý cit a vnímání chutí a vůní. Přemíra jídla naopak vede k utlumení nejen tělesného, ale i psychického vnímání. Proto jsou zejména Francouzky tak drobné a štíhlé…
  • Tak proč bychom si nemohli tyto návyky osvojit i my?

Co je malé, to je milé

Francouzi milují drobnosti, miniatury, jejich oko potěší cokoliv, co je tzv. „petit“ a „cocotte“ (maličké, miloučké, apod.). A tím se dostáváme k tradičnímu jedno- až dvouporcovému nádobí, kterému pod pokličkou tluče francouzské srdce. Malé keramické nádobí není pro české kuchařky až tak typické, není ale neznámé.

Světové kuchyně se plynule prolínají a proto i značka Tescoma uvádí na trh novinku, která už v mnohých českých kuchyních zdomácněla. Lákavé tvary, barvy a drobné rozměry doslova lákají k přípravě netradičních pokrmů s vůní Francie. Nebo i tradičních českých, jen v menším, sólovém podání!

Zapékací misky s poklopem GUSTO ROUGE

Cocottes a kokotky

Pojďme však nahlédnout pod pokličku drobného nádobí, které se ve Francii zove „cocottes“, v Čechách jsme mu dali lehce úsměvný název „kokotky“. Nenutíme vás, abyste začali podrobně studovat francouzskou kuchyni, my jsme si pro vás připravili malý návod, lépe řečeno minikuchařku se 14 typickými pokrmy, které jsou ideální pro toto miniaturní nádobí. Spolupracovali jsme s odbornicí na francouzskou kuchyni a díky její vstřícnosti a pečlivosti vznikl unikátní soubor sladkých, slaných, masových i studených pokrmů, které v sobě mají právě pověstnou francouzskou lehkost a vytříbenou chuť.

Nahlédněte s námi do minikuchařky GUSTO ROUGE!

Minikuchařka GUSTO ROUGE

Přivítejte do své kuchyně čerstvý vítr chutí až z daleké Francie, představujeme další zástupce oblíbené linie GUSTO ROUGE – zapékací misky s poklopem ve čtyřech variantách:

  • Zapékací miska s poklopem kulatá GUSTO ROUGE ø 10 cm
  • Zapékací miska s poklopem oválná GUSTO ROUGE 16 cm
  • Zapékací miska s poklopem obdélníková GUSTO ROUGE 15x10 cm
  • Zapékací miska s poklopem obdélníková GUSTO ROUGE 20x10 cm

Možná se ptáte – jsou skutečna tak malé? Ano, jsou a není to nádobí pro panenky, ani pro děti. Dlouhou dobu jsme zkoumali typické francouzské nádobí a tradiční francouzskou kuchyni a výsledkem jsou nové, opravdové a neuvěřitelné francouzské (nejen) zapékací misky.

Každý tvar má svůj smysl

Každá miska je svým tvarem typická pro určitý druh pokrmu.

  • Kulatá je vynikající pro tradiční francouzskou cibulovou polévku, kterou s oblibou vaříme i v české kuchyni jako cibulačku. Soupe l´oignon s množstvím cibule rozhodně nešetří, dále se přidává hovězí vývar a v závěru se krátce zapeče se sýrem a krutony či topinkou z bílého chleba.
  • Kulatou misku můžeme také využít na různé dezerty typu muffin či Créme Brulée, což je známý pudinkový krém s krustou, která vzniká grilováním či flambováním přímo na stole před zraky hostů.
  • Oválné a obdélníkové mísy jsou ideální pro všechny zapékané pokrmy, jako je např. Tarte flambeé čili zapékaný koláč z velmi tenkého těsta, na kterém je nakladena cibule, špek a smetana.
  • Dlouhá obdélníková miska je naproti tomu jako stvořena pro přípravu typických francouzských paštik, zejména delikatesních kachních či husích jater Foie Gras.

Fantazii se však meze nekladou, proto můžete drobné misky využít i k servírování zeleninových či ovocných salátů, zmrzlin a podobně. Mini misky GUSTO ROUGE, to je čistý francouzský minimalismus!

Zapékací misky s poklopem GUSTO ROUGE jsou vyrobeny z prvotřídní keramiky, tradičního materiálu pro tento typ výrobku. Jsou odolné vůči teplotám od mínus 18 do plus 240 stupňů Celsia a jsou vhodné do všech typů kuchyňských trub včetně mikrovlnné, do rozpálené trouby je lze vkládat přímo z mrazničky.

Komentáře

Mohou vkládat pouze členové TESCOMA Clubu

Registrovat