Vtipné vychytávky FUSION: Nalezené „ztracené“ vejce a odměřené špagety
Příprava ztraceného neboli zastřeného vejce či vejce do skla, je díky unikátnímu tvořítku na ztracená vejce FUSION velmi snadná. Silikonová formička s rukojetí umožní každému – i tomu méně obratnému kuchaři – vytvořit rovnoměrné a tvarově stálé ztracené vejce snadno a pokaždé s úspěchem.
Vytvořte vír a trefte se do proudu
Klasický postup přípravy zastřeného vejce je velmi náročný a je nutné dodržet několik zásad – správnou teplotu vody, vytvoření vodního víru v rendlíku a ideálně se s vejcem trefit do vedlejšího proudu. Pokud se tato fáze nevydaří, vejce i vaše odhodlání je nadobro ztraceno. Dřina, co říkáte? Pojďte na to jinak, zatraceně lehce!
Zatraceně jednoduché ztracené vejce
Silikonové tvořítko FUSION vložte do kastrolu s vodou a octem (cca 1 dl octa na 1 l vody). Přiveďte k varu a sporák ztlumte tak, aby voda vřela jen mírně. Do tvořítka vyklepněte syrové vejce (vejce si můžete předem připravit do misky nebo hrníčku) a nechte zhruba čtyři minuty vařit (maličké vajíčko, např. křepelčí, je hotovo během minutky!). Poté tvořítko vyjměte z kastrolu a pomocí lžíce s otvory či pěnovačky vyjměte hotové ztracené vejce. Kuchařský majstrštyk je na světě!
Tvořítko na ztracená vejce hýří barvami – vyberte si zelené, žluté či oranžové.
Odměřte si špagety
Odměřené špagety si zaslouží pořádně utáhnout! Nebo je to jinak? Určitě, odměřené špagety nemáme, ale taková odměrka na špagety FUSION, ta by byla. A hned ve třech barvách – žluté, zelené a oranžové - a za skvělou cenu.
Silikonový pásek
Odměrka na špagety FUSION je super vychytávka pro rychlé a přesné odměřování porcí špaget před jejich tepelnou úpravou. Silikonový pásek je opatřen číslicemi 1, 2, 3 a 4, které jsou snadno čitelné po obou stranách a označují počet odměřovaných porcí.
Tak kolik? Změřte si porci
Jak na to? Snadno! Konec odměrky provlékněte otvorem a nastavte požadovaný počet porcí. Vzniklý otvor naplňte špagetami tak, aby žádná neměla šanci vyklouznout. A to je vše – stačí jen vybrat ten správný recept, pozvat ty správné stolovníky a popřát dobrou chuť!
Komentáře
Mohou vkládat pouze členové TESCOMA klubu
Registrovat