Víkendová snídaně? Dejte si vafle!

Datum publikování 25.3.2017

Zdá se, že jsou vafle po celém světě natolik oblíbené, že se dočkaly hned dvou svátků! Ten první pocházející ze Švédska připadá právě na dnešní den – 25. března, druhý americký pak na 24. srpna. Což je asi nepodstatné, stačí přece, že je sobota, a to je dostatečný důvod dát si vafle!

S javorovým sirupem, karamelem, čokoládou, ovocem, domácí marmeládou, šlehačkou nebo se vším! Vaflovač už dávno není potřeba, sladkou snídani připravíte jednoduše v pečicí troubě. Těsto stačí nalít do silikonové formy na vafle hranaté, kulaté nebo mini. Místo „stepování“ u přístroje se vafle upečou v troubě bez nutnosti nepřetržitého hlídání a vy si tak budete moci dopřát ranní sprchu nebo třeba vymačkat čerstvou citrusovou šťávu.

 

 

Tradiční belgické vafle

  • 200 ml mléka
  • 120 g hladké mouky
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 2 menší vejce
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • špetka cukru

Oddělte žloutky a z bílků ušlehejte tuhý sníh.  Žloutky vyšlehejte s cukrem, přidejte všechny ostatní suroviny a dobře promíchejte. Nakonec opatrně přimíchejte sníh z bílků. Těsto nalijte do formy a pečte v troubě při 200 °C cca 15 minut. Podávejte sypané cukrem, zdobené ovocem a jogurtem nebo javorovým sirupem, čokoládou, ořechy nebo šlehačkou.

Komentáře

Vložit komentář

Obnovit

Související zboží

Novinka Video
249 Kč (vč. DPH)
Novinka Video
249 Kč (vč. DPH)
Novinka Video Doprava zdarma
1 399 Kč (vč. DPH)
Novinka Video Doprava zdarma
1 599 Kč (vč. DPH)