Vaříme ČESKOSLOVENSKY - víte jak na NEJ CZ/SK jídla?

 

Dva samostané národy, avšak v mnohém podobné. Dvě samostatné kuchyně, s řadou stejných surovin. To jsou ČESKO a SLOVENSKO, dvě země, které mnoho desetiletí tvořily jeden stát. Proto máme ke svým kuchyním velmi silnou vazbu. Pojďme se podívat, jaké jsou jejich perly a jak je co nejsnáze připravit.

 

 

Halušky - nejslovenštější jídlo na světě

Jená se o velmi jednoduchý recept, avšak jen v případě, že si hlavní surovinu koupíte už hotovou. Udělat pořádné těsto a uvařit z něj optimálně velké halušky titiž není jen tak. Naštěstí existuje řešení v podobě struhadla, se kterým parádní halušky (ale nejen je) uděláte pár tahy:

 

UKÁZAT

 

 

Svíčková - omáčka, kterou si Češi nedají vzít

V zásadě jde o smetanovou omáčku z pečené hovězí svíčkové a kořenové zeleniny. Proč se stala tak oblíbenou právě v naší kotlině se neví, jisté však je, že je považována za typicky české jídlo. Pokud si na ni netroufáte, nechte ji za sebe udělat polévkovar. 
 

UKÁZAT RECEPT

 

Získejte také:

 

Skladem
259 Kč (vč. DPH)
199 Kč (vč. DPH)
-23 %
Koupit

Co ještě zvládne "kouzelný" polévkovar?

 

Uvaří za vás zelňačku, omáčku i pyré

Tento moderní mixér s integrovaným varným dnem za vás uvaří vydatné krémové polévky, poctivé vývary a omáčky jako od babičky. Zvládne však také ovocná smoothie, mléčné koktejly nebo pyré pro vaše nejmenší či jako přílohu k masu.

Extra výkonný polévkovar PRESIDENT je plně automatický - suroviny stačí vložit do skleněné nádoby, zvolit odpovídající program a polévkovar se dál o vše postará sám.

 

UKÁZAT

 

Obě kuchyně se neobejdou bez zelí. Připravte si ho sami doma:

 

 

Revoluční sada pro domácí bahodárné kvašení 

 

Kvašené dobroty si teď můžete udělat sami mnohem snáze, než naši předci. Nepotřebujete k tomu už neskladné, těžké a nepraktické kvašáky – tedy tradiční kameninové nádoby, ve kterých se zelí šlapalo, zatížilo deskou a kamenem a uzavřelo těžkým poklopem.

Vyvinuli jsme totiž unikátní kvasné víčko, které lze použít na všechny větší (600, 800, 1000 a 5000 ml) zavařovací sklenice s klipem DELLA CASA 

 

VŠE PRO DOMÁCÍ KVAŠENÍ

 

 

Recept na domácí kvašené zelí

 

Ingredience:

Pro pětilitrovou sklenici: 3,5kg krouhaného bílého zelí, 500g krájené cibule, 70g soli, 14g celého kmínu

Všechny ingredience smíchejte a nechte 3 hodiny odležet, každou půlhodinu směs znovu promíchejte. Pětilitrovou sklenici naplňte po zužující se část vrstvami zelí, přičemž každou vrstvu důkladně stlačte. Na závěr obsah sklenice zatižte Závažím pro kvašení DELLA CASA, aby byl pokrm zcela ponořený po celou dobu kvašení. Horní nenaplněnou část sklenice očistěte od zbytků zelí, nasaďte víčko a ventil nastavte do polohy „kvašení“. Domácí zelí nechte nejméně 3 týdny kvasit na tmavém místě při teplotě 20 až 25 °C.

 

 

Jste spíše na sladké? Zkuste bábovku! Třeba s mákem..

 

 

Bábovka z keramické formy je klasika

Upečte si poctivou domácí bábovku v klasické silnostěnné keramické formě, kterou podle mnohých kuchařek a cukrářek žádná jiná nenahradí. Keramická forma DELÍCIA má dvoubarevnou glazuru, proto i výborně vypadá. Upečete v ní velkou i malou bábovku s dokonale propracovanými detaily. Recept je součástí balení, a pokud do těsta přidáte mák, bude mít bábovka chuť typických českých moučníků;-).

UKÁZAT FORMU

 

 

Bude se vám hodit:

 

 

Nastavitelný mlýnek na mák s keramickým mlecím mechanismem

Mák je superpotravina s nezpochybnitelnou tradicí v české gastronomii. Aby jeho chuť v buchtách, koláčích či v nudlích opravdu vynikla, je nutné ho připravovat čerstvě mletý na správnou hrubost. To bývá kámen úrazu běžných litinových mlýnků, které nelze vyrobit s požadovanou přesností.

Proto jsme vyvinuli mlýnek s revolučním mechanismem ze speciálně tvrzené keramiky, který umožňuje nastavit požadovanou hrubost mletí, včetně extra jemně mletého máku.

KOUPIT

 

 

Prohlédněte si také:

Co musíte mít pro další česko-slovenské dobroty?

 

Bezpečný papiňák nesmí chybět

Český guláš nebo třeba slovenský (Maďarskem inspirovaný) perkelt snáze uvaříte v tlakovém hrnci SmartCLICK. Ten umožňuje vaření při nízkém nebo při vysokém tlaku, což přispívá k zachování přirozené chuti a vysokých nutričních hodnot masa.

V porovnání s běžnými tlakovými hrnci vyniká tento tlakový hrnec snadným snímáním a nasazováním víka.

VYBRAT VELIKOST

Komentáře

Mohou vkládat pouze členové TESCOMA klubu

Registrovat