Upečte si: Kakaové linecké

Datum publikování 29.11.2016

Vyzkoušejte netradiční recept na linecké cukroví. Kakao místo vanilky, takovým nápadem ozvláštnila klasický recept foodblogerka Míša Landová, která na svém blogu Víkendové pečení inspiruje své čtenáře pravidelnými články o sladkých dobrotách. O přesné tvary se postarala naše nová vánoční vykrajovátka na linecké.

 

Na kakaové linecké těsto si připravte:

150 g másla, změklého

110 g moučkového cukru

3 žloutky

190 g hladké mouky (pšeničné nebo špaldové)

40 g kvalitního kakaa

oblíbenou marmeládu (rybízová, meruňková, višňová ...)

 

 

Mouku a kakao společně prosejte do misky. Změklé máslo prošlehejte společně s moučkovým cukrem a žloutky. Není potřeba do pěny, jen aby se vše krásně spojilo. Přisypte mouku s kakaem a šlehačem krátce prošlehejte, až vznikne drobenka.

Těsto vyklopte na vál a dopracujte rukama do vláčného těsta. Pracujte rychle, snažte se nepřidávat další mouku. Těsto zabalte do folie a dejte asi na 30 minut do lednice. Nemělo by úplně ztuhnout. Díky tomuto zpracování těsta bude cukroví krásně měkké a vláčné hned po upečení.

Pokud chcete péct s předstihem a nechat cukroví rozležet, můžete si těsto zadělat klasickým způsobem. Na vál prosejte mouku s kakaem, přidejte moučkový cukr, pokrájené máslo a žloutky. Vypracujete těsto, které nechte odležet v lednici.

Troubu zapněte na 180 stupňů, dva plechy si vyložte pečícím papírem.

 

 

Těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše a Vykrajovátky na linecké DELÍCIA tvořte libovolné tvary. Důmyslné formičky hezky a pravidelně vykrojí střed vždy ve stejném místě.

Na jeden plech dávejte vždy tvary podobných velikostí, aby se pekly stejnoměrně. Já peču obvykle na jednom plechu ty s vykrojeným středem a na druhém plné tvary.

Pečte ve vyhřáté troubě asi 6 minut, samozřejmě v závislosti na velikosti jednotlivých kousků. Upečené cukroví nechte zcela vychladnout, pak promažte oblíbenou marmeládou a nechte pár dnů rozležet. Skladujte v uzavřené dóze nebo papírové krabici nejlépe v chladnější místnosti. Před servírováním můžete lehce pocukrovat, u těchto kakaových to vypadá moc hezky.

Originální recept naleznete ZDE.

Komentáře

Vložit komentář

Obnovit