Typologie žen-kuchařek: Jak vaříte vy?

Datum publikování 19.10.2014

 

1.PRECIZNÍ

Pokud patříte k tomuto typu kuchařek, máte určitě skvěle vybavenou kuchyň, miluje nejrůznější kuchařské knihy, používáte nejlepší suroviny a dodržuje osvědčené kuchařské postupy.

Nemáte ráda, když vám chce při vaření někdo pomoct, ideální je, když vám v kuchyni nikdo nezavazí. Každé jídlo ladíte do nejmenšího detailu a potrpíte si také na noblesní servírování.

Na oběd vaříte vždy nejméně tři chody. Kulinaření skutečně milujete a vašim výtvorům lze stěží něco vytknout. Za odvedené úsilí však očekáváte zaslouženou pochvalu.

Prohlédněte si kuchyňské náčiní precizních kuchařek:


2.PRAKTICKÁ

Praktická kuchařka je zdatná improvizátorka – vaří s lehkostí, bez kuchařek, od oka.. a většinou dobře. Pokud jí něco „ujede“, nakrmí tím zvířata a k večeři namaže chleba.

Jste-li tento typ, při vaření stiháte telefonovat, napsat s dětmi úkoly a někdy i učesat psa, protože teplo domova je pro vás přednější než sterilita kuchyňské linky. Uvaříte výtečné jídlo i z pár surovin, které vyškrábe ze zadní části lednice a téměř nikdy nemyjete nádobí – to je práce manžela a dětí.

Nepotrpíte si na to, aby vaše kulinářské výtvory někdo chválil, protože vyznáváte moto: nežijeme, abychom jedli, ale napak!

Prohlédněte si kuchyňské náčiní praktických kuchařek:

 


3.VĚČNÁ ZAČÁTEČNICE

Uvařit brambory zvládnete, ale těstoviny al dente a nadýchaná rýže jsou pro vás často nedostižným snem. K vaření ani k jídlu nemáte žádný vztah, většinou se k plotně stavíte z donucení a tak přirozeně většina pokusů končí nezdarem.

Pudink bezpečně připálíte, vejce na hniličku, natož ztracené, bude vždy beznadějně tvrdé. Nemáte problém pokládat maso na pánev se studeným olejem nebo si při restování cibulky odskočit na toaletu.

Častá jsou také zranění od kuchyňských nástrojů, ať už jde o nože, struhadla nebo v horším případě mixér. Po boku věčné začátečnice se dříve či později objeví muž, který rád vaří, protože se v její kuchyni může dokonale realizovat.

Prohlédněte si kuchyňské náčiní věčných začátečnic:

 


4.BIOKUCHAŘKA

Zajímáte se o výživové hodnoty jídla a nesnášíte vše co je instantní? Pak jste nejšpíš biokuchařka. Nejde vám jen o zdravé vaření, ale také o přírodní léčbu a alternativní způsoby výchovy a vzdělávání dětí. Zkrátka nechcete žít jako stádo a to se vám i daří.

Minimálně však chcete vědět co jíte a jak to ovlivňuje vaše zdraví. Ortodoxní biokuchařky vaří v páře nebo ve vakuu, nakupují a pěstují biopotraviny, ve velkém jedí fermentované potraviny a omezují také komzumaci cukru a bílého pečiva. Jsou vyrovnané a jejich děti netrpí na astma, nemají alergie ani ekzém a dobře se učí.

Prohlédněte si kuchyňské náčiní BIOkuchařek:

 


 

Komentáře

Mohou vkládat pouze členové TESCOMA Clubu

Registrovat