Tvořítko na koblížky DELÍCIA: Vdoleček jeden jako druhý!

Historie smaženého vdolku

Výroba koblihů, koblížků, vdolků, kraplí či šišek sahá do 13. století, kdy byla zaznamenána vůbec první zmínka o slavení masopustu v zemích českých. Syté pečivo, plněné marmeládou, mákem či povidly, smažily hospodyně ve vysoké vrstvě toho nejlepšího oleje a vlastní přípravě věnovaly nemalou pozornost. Na vydatných koblížkách si pak pochutnávala celá chasa, včetně maškar, které procházely vesnicí za bujarého veselí. Kromě bohaté náplně se do koblížků přidávaly i různé bylinky, např. řeřicha či šalvěj.

Tvořítko na koblížky DELÍCIAKoblížek dnes

Bylinky jsou minulostí, zato rozmanitost náplní roste raketovou rychlostí! Desítky marmelád, povidla, nugát či čokoládu střídá puding nebo lahodné borůvky a dokonce i vzhled doznal výrazných změn. Koblížky se zkrátka přizpůsobily moderním chutím a jejich obliba (co na tom, že nepatří mezi dietní pokrmy) stále roste.

Příprava domácích vdolků je relativně pracná, což přizná nejedna hospodyně. Počínaje zpracováním těsta, vpravení náplně a pečlivého hlídání procesu smažení konče. Přesto může být výroba jednoduchá a rychlá – díky unikátnímu tvořítku na koblížky DELÍCIA.

Chytrý zvon

Tvořítko DELÍCIA je kombinací inteligentního zvonu ve speciální matné úpravě (koblížkové těsto se na něj nelepí a navíc je opatřen malým otvorem, který odvádí vzduch), a komfortní rukojetí. Příprava koblížků v domácích podmínkách je tak více než snadná a výsledkem je doslova celý regiment koblížků, které jsou si podobny jako… vejce vejci.

Recept na tvarohové koblížky

A abychom vás navnadili k výrobě domácích koblížků, zde je recept na tvarohové vdolečky.

Ingredience (cca 12 až 15 kousků): balení měkkého tvarohu, 3 vejce, 5 polévkových lžic polotučného mléka, 5 polévkových lžic rumu, sáček vanilkového cukru, sáček kypřícího cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 dl rostlinného oleje (i více)

Výroba domácích koblížků je díky tvořítku DELÍCIA snadná a rychlá!

Uvedené suroviny, kromě oleje, pečlivě promíchejte a vytvořte z nich těsto, které nechte chvíli uležet. Těsto rozválejte na výšku tři až čtyři milimetry – válení urychlí nastavitelný váleček DELÍCIA – tvořítkem na koblížky DELÍCIA si vdolečky „vyražte“, do středů rozmístěte náplně podle vlastního uvážení, překryjte dalším plátem těsta a pomocí tvořítka vykrojte finální koblížky, které usmažíte v oleji. Po vyjmutí ještě horké vdolky obalte v cukru a servírujte! 

Komentáře

Mohou vkládat pouze členové TESCOMA Clubu

Registrovat


Související zboží

599 Kč (vč. DPH)
Akce
449 Kč (vč. DPH)
449 Kč (vč. DPH)
Akce Video
349 Kč (vč. DPH)