Page 24 - Tescoma Magaz

Basic HTML Version

24 |
Tescoma magazín
PŘÍPRAVA
Kvásek naředíme vodou, přisypeme směs pšeničné a žitné
mouky a sůl, vypracujeme těsto, které necháme alespoň
6 hodin odpočívat (nejlépe přes noc). Z těsta vytvarujeme
bochník a položíme ho na plech či jinou vhodnou pečicí
nádobu. Troubu necháme vyhřát na 190 až 210 °C a pečeme
50 až 80 minut, dokud nebude mít chléb zlatavou kůrčičku,
která při poklepání „zvoní“. Kdo chce mít lesklou kůrku,
potře povrch bochníku během pečení octovou vodou.
Čerstvě upečený chléb bude výtečně chutnat s máslem
a domácí marmeládou.
4/Domácí chléb
2kg směsi pšeničné
a žitné mouky, kvásek
z 30g droždí, 3 dl vody,
4 velké špetky soli,
recepty
hluboký plech na pečení
DELÍCIA
36 x 25 cm vysoce odolným
antiadhezním povrchem
Může
se hodit