Page 23 - Tescoma Magaz

Basic HTML Version

23
Tescoma magazín
|
PŘÍPRAVA
Maso necháme na pánvi zprudka zatáhnout. Pak osolíme,
opepříme a podlité bílým vínem pomalu dusíme v hrnci
spolu s rozmarýnem a česnekem, dokud není krásně měk-
ké. Pokud se víno vyvaří, můžete podlévat také vývarem.
Batáty oloupeme a nakrájíme na hranolky. Potřeme olejem,
aby na sebe snáze nalepily sůl a pepř, vložíme na pečicí
plech a spolu s nakrájenou chilli papričkou a snítkami
tymiánu pečeme cca 40 minut při 190 °C. Jehněčí spolu
s opečenými batáty vložíme na nahřátý talíř, aby maso
zůstalo teplé, podáváme se zelenou petrželí zalitou dipem ze
zakysané smetany, bílého jogurtu a kapky olivového oleje.
krájecí deska
BAMBOO
z tvrdého
a odolného dřeva bambusovníku
3/Dušené jehněčí
Jehněčí plec, bílé víno,
česnek, cibule, rozmarýn,
olej, sůl, pepř, batáty (neboli
sladké brambory), chilli,
tymián
Může
se hodit