Page 22 - Tescoma Magaz

Basic HTML Version

PŘÍPRAVA
Květák omyjeme a rozebereme na růžičky.
Na másle necháme zesklovatět na kostičky
nakrájenou cibuli, přidáme květák a podusí-
me. Zalijeme vývarem (může být i zeleninový
vývar z květákového košťálu) a vaříme, dokud
nebude květák měkký. Přilijeme smetanu
a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme.
Kdo má rád sametově jemnou polévku, může
vše ještě propasírovat přes husté sítko.
Dochutíme solí, pepřem a muškátem.
Podáváme s chlebovými krutony.
2/Květákový krém
1 květák, lžícemásla, 1 větší cibule, litr vývaru,
2 dl smetany, sůl, pepř, muškát
Může
se hodit
naběračka
FUNNYMUMMY
z nere-
zavějící oceli a odolného plastu
22 |
Tescoma magazín
recepty