Page 13 - Tescoma Magaz

Basic HTML Version

13
Tescoma magazín
|
Svátky jara
v Rakousku
Myslím, že jak u nás, tak i v Rakousku
provázejí tyto krásné svátky jara beránci
všeho druhu – a také chlebíčky (chození
po šlahačce je únavné, je třeba se posilnit
na další štaci).
PŘÍPRAVA
Rozetřeme tuk (i ve šlehači), postupně
do něj přidáváme cukr, žloutky a utřeme
do pěny. Potom už ručně přidáváme stří-
davě po trošce mouku a mléko, nastrou-
hanou citronovou kůru (lze nahradit šťá-
vou), nakonec lehce vmícháme ušlehaný
sníh a nalejeme na rovný plech do formy
na beránka
DELÍCIA od Tescomy
. Formu
předem vytřeme tukem a vysypeme polo-
hrubou moukou. Upečenému beránkovi
ozdobíme krk červenou mašličkou a oči
uděláme z hnědých lentilek.
Velikonoční
beránek podle
Marie Woodhamsové
250g polohrubé mouky, 140g cukru, 120g
másla, 3 vejce, asi
8
l vlažného mléka, citronová
kůra z bio citronu.
Jste pověstná tím, že chmury zaháníte
pohledem na krásné rakouské hory,
rozkvetlé louky. Máte čas na koníčky?
Přírodu miluji, je spolehlivým odbouráva-
čem stresu a nenálad. Nejsem ale typ,
který propadá depresím. První pomoc mi
vždy poskytne procházka v parku kousek
od našeho domu, zastavím se u sochy
Johanna Strausse, vybavím si ty
krásné melodie…
Asi vás nepřekvapí, že mou velkou zálibou
jsou rostliny, květiny. O tom bych dokáza-
la vyprávět hodiny. Lány slunečnic, pře-
krásně zbarvené vinohrady, rozkvetlé pe-
largonie na balkonech, to je moje vášeň.
Kolegové na mou adresu občas pronesou,
že když už někdy nebudeme mít co vysí-
lat, tak Woodhams napíše o kytičkách.
Společnost Tescoma letos slaví 20 let
od svého založení, co byste jí popřála?
Spoustu vracejících se zákazníků. To jsou
totiž ti, kteří jsou s nabídkou Tescomy
spokojeni!
Děkujeme za rozhovor a přejeme stálý
přísun životní energie.
Marie Woodhamsová
,
narozená ve Zlíně
ve znamení Býka, v roce 1981 se odstěho-
vala do Rakouska, kde studovala na vídeň-
ské univerzitě němčinu. Pracuje jako
zahraniční zpravodajka ČR – Radiožurnálu
v Rakousku. Je spoluautorkou učebnic
češtiny pro cizince, napsala knihu Třiadva-
cet dní v Innsbrucku (vyšla česky i němec-
ky) a Literární kuchařku, jejímž patronem
se stala Tescoma. V současné době se
intenzivně věnuje setkávání s posluchači
na pravidelných besedách.