Struhadlo julienne HANDY: Efektní julienne nudličky snadno, rychle a bezpečně

Jedním směrem!

Myslíte si, že jednosměrka existuje jen v pravidlech silničního provozu? Že si můžete koupit pouze jednosměrnou jízdenku či letenku? Kdepak, jednosměrné je od června i jedno velmi zajímavé struhadlo. I když se „jednosměrný provoz“ může zdát jako nedostatečné využití potenciálu struhadla, v tomto případě jde o bezpečnost všech, kteří si bez ovoce a zeleniny nastrouhaných na efektní nudličky tzv. julienne nedovedou představit své bytí. Všechna julienne struhadla, a není jich málo, jsou totiž mimořádně ostrá a při strouhání oběma směry navíc bez možnosti využít pěchovadla lze velmi snadno přijít k nepříjemnému úrazu. Pojďme si tedy nové struhadlo julienne HANDY s mimořádně ostrou nerezovou čepelí a plastovým tělem představit blíže!

Struhadlo julienne HANDY

Bezpečnost především

Že jste se zatím se zeleninovými nebo ovocnými nudličkami nesetkali? Je to možné, tato úprava není příliš častá, avšak je mimořádně efektní – julienne nudličky lze připravit z celé škály ovoce a zeleniny. Nudličky, resp. tenounké stejnoměrné proužky jsou typické hlavně pro atraktivní úpravu kořenové zeleniny, jako je mrkev, petržel, dále můžeme nudličky nastrouhat z celeru, ředkviček, okurek, ředkve bílé, brambor, jablek, kedlubnů… Aby bylo strouhání maximálně bezpečné, je červnová novinka opatřena mimo jiné protiskluzovou úpravou, bytelným zásobníkem a pěchovadlem. Před vlastním strouháním stačí jen plody očistit (obrázkový přehled surovin vhodných ke strouhání na nudličky je součástí obalu), nakrájet na přiměřeně velké kousky a vložit podélně do zásobníku. A můžete kouzlit… Plynulým pohybem zásobníku nahoru a dolů strouháte zvolenou zeleninu nebo ovoce na stejnoměrné nudličky. Jakmile se však zásobník jeví spíš poloprázdný než plný, nastává čas na použití pěchovadla. Díky němu se neporaníte a potravinu nastrouháte vždy bez výjimky až do samotného konce, tedy beze zbytku.

Použití struhadla julienne HANDY

A teď to nejdůležitější! Nudličky se tvoří pouze při pohybu směrem dolů, při pohybu směrem nahoru se zásobník vrací do výchozí polohy. Díky tomu je strouhání na nudličky snazší, plynulejší a bezpečnější, než s klasickými a doposud prodávanými struhadly typu julienne.

Efektní nudličky lze vytvořit z celé řady ovoce a zeleniny

Co jsou julienne? Potraviny nakrájené či nastrouhané na jemné nudličky. Ve francouzské kuchyni platí pravidlo že julienne jsou zpravidla velikosti sirky, případně tenčí a dlouhé cca 2,5 až 5 centimetrů. Nejčastěji se takto připravuje zelenina, neboť delší tenké nudličky drží tvar i při dalším zpracování. Ideální je kořenová zelenina do polévky, kterou stačí jen kratičce spařit. Celer nakrájený tímto způsobem bývá základem remulády, z brambor se zase tvoří tenké hranolky julienne nebo se na tenká kolečka krájí cibule na jihoamerický ceviche. Poprvé se tento termín objevuje v knize Le Cuisinier Royal et Bourgeois z roku 1722. Přesný původ slova není jasný, má se však za to, že takto nejspíš začal zeleninu krájet nějaký Jules nebo Julien. Zdroj: Wikipedie

Jak a kam strouhat a jak skladovat

Strouhat můžete do připravené misky, na talíř, kamkoliv chcete - struhadlo tak může být ve vodorovné poloze (položené na misce, stabilní díky postrannímu vybrání) i svislé, resp. mírně nakloněné poloze. Ani při strouhání na talíř nemusíte mít obavy ze sesmeknutí – protiskluzová úprava udrží struhadlo po dobu strouhání na svém místě. Znečištěné struhadlo lze mýt v myčce nádobí. Domyšlený je také způsob uložení struhadla. Při skladování stačí sejmout zásobník, pěchovadlo vložit zespodu (ze zásobníku nevypadne) a nasadit zpět na struhadlo.

Komentáře

Mohou vkládat pouze členové TESCOMA Clubu

Registrovat


Související zboží

269 Kč (vč. DPH)
Akce
215 Kč (vč. DPH)
69 Kč (vč. DPH)
Akce Video
55 Kč (vč. DPH)
99 Kč (vč. DPH)
Akce Video
39 Kč (vč. DPH)
399 Kč (vč. DPH)
Akce Video
319 Kč (vč. DPH)
249 Kč (vč. DPH)
Akce Video
199 Kč (vč. DPH)