-
Kuchyňské nářadí a pomůckyDoporučujeme
-
KrájeníDoporučujeme
-
VařeníDoporučujeme
-
PečeníDoporučujeme
-
StolováníDoporučujeme
-
NápojeDoporučujeme
-
DomácnostDoporučujeme
-
Venkovní aktivityDoporučujeme
-
Pro dětiDoporučujeme
-
Kuchyňské nářadí a pomůckyDoporučujeme
-
KrájeníDoporučujeme
-
VařeníDoporučujeme
-
PečeníDoporučujeme
-
StolováníDoporučujeme
-
NápojeDoporučujeme
-
DomácnostDoporučujeme
-
Venkovní aktivityDoporučujeme
-
Pro dětiDoporučujeme

Rychlý mrkvový koláč
Datum publikování 13.3.2017
Mrkev je jedinečným zdrojem beta-karotenu, tedy provitaminu A, obsahuje spoustu vlákniny, vitaminy B, C a jiné, kyselinu listovou, sodík, draslík, hořčík, železo, selen, fosfor… Potřebujete další „zdravé“ argumenty, abyste si dali bez výčitek pořádnou porci úžasného mrkvového koláče?
Jednoduchý, levný a rychlý recept na netradiční moučník by neměl ve vašem kuchařském repertoáru chybět. Mrkev mu dodá zajímavý vzhled i chuť, máslo jemnost a ořechy lehce pikantní chuť. Obzvláště dobře pak chutná s čerstvou šlehačkou...
Co budete potřebovat
- 4 vejce
- 300 g cukru
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g mrkve
- 120 g másla
- 120 ml mléka
- 30 g drcených ořechů
- 3 lžičky prášku do pečiva
Postup
- Vejce a cukr utřete do pěny.
- Máslo a mléko zahřejte (nesmí vařit). Za stálého míchání přidejte k vaječné směsi.
- Smíchejte mouku a prášek do pečiva a přimíchejte do směsi.
- Mrkev oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle, vymačkejte přebytečnou vodu a vmíchejte do těsta společně s ořechy.
- Do vymaštěné a moukou vysypané formy nalijte těsto a pečte cca 30 minut při 200 °C.
Komentáře
Mohou vkládat pouze členové TESCOMA klubu
Registrovat