Passatelli in brodo aneb vývar s passatelli
Na hovězí vývar budete potřebovat
• 1 kg hovězích kostí s kousky masa
• 2 mrkve
• 2 petržele
• 1/4 celeru
• 1 cibule bez slupky
• 1 lžíce octa
• pár kuliček nového koření
• 2 bobkové listy
• pár kuliček celého pepře
• sůl
na passatelli pak
• 145 g parmazánu
• 160 g strouhanky
• 4 vejce
• špetka muškátového oříšku
• sůl a čerstvě mletý pepř
Rozehřejte troubu na 200 °C a nechte v ní omyté kosti s masem mírně opéct a zatáhnout. Následně je i se šťávou, která z nich vytekla, vložte do dostatečně velkého nebo rovnou tlakového hrnce, přidejte očištěnou zeleninu nakrájenou na větší kusy, ocet, koření a zalijte vodou tak, aby bylo vše ponořené. Přiveďte k varu, ztlumte výkon a v běžném hrnci nechte probublávat minimálně 4 hodiny (můžete ale i déle), v tlakovém hrnci stačí asi hodina. Poté vývar slijte do čistého hrnce a přiveďte opět k mírnému varu. Dochuťte ho a zavařte v něm passatelli. Ty připravíte tak, že všechny ingredience smícháte a vytvoříte těsto. Pomocí lisu na těsto protlačte passatelli přímo do bublajícího vývaru. Když vyplavou na povrch, jsou hotové a můžete polévku podávat.
Komentáře
Mohou vkládat pouze členové TESCOMA klubu
Registrovat