Pomazan(kov)ý národ?

Datum publikování 7.4.2020

 

Ať už chystáte svačinu dětem nebo jen máte chuť na něco dobrého a rychlého a přemýšlíte nad netradičními jednohubkami a chlebíčky, dobrá pomazánka přijde vhod. A my Češi jsme v tomto oboru přeborníci. Nejen, že si umíme ledacos vyrobit, jak se ukázalo třeba při nedostatku roušek, ale také jsme mimořádně vynalézaví v kuchyni :-). Přinášíme vám tipy na pár méně tradičních pomazánek, které zvládne každý a budou se hodit nejen na Velikonoce:

Vajíčková pomazánka z domácího krémového sýru

• 4 natvrdo uvařená vejce • 1 menší cibule • 150 g krémového sýru • 100 g změklého másla • 50 g kořeněných okurek Gherkins • 1 lžička hořčice • sůl, pepř

Cibuli a okurky nakrájejte na kostky, přidejte máslo, domácí krémový sýr, hořčici a vše promíchejte. Do směsi zapracujte nadrobno nakrájená vejce, dochuťte solí a pepřem. Podávejte ozdobené natvrdo vařeným vejcem, na stejná kolečka či měsíčky vám ho pomůže nakrájet Kráječ na vejce multifunkční PRESTO.

Pomazánka ze sušených rajčat a fazolí

• 150 g domácího krémového sýru • 80 g červených vařených fazolí • 40 g sušených rajčat • 40 g cibule • 1 stroužek česneku • sůl, pepř • 1 lžíce nasekané bazalky

Fazole, rajčata, cibuli a česnek vložte do Strunového sekáčku HANDY a tahem struny nasekejte vše najemno. Přimíchejte krémový sýr, bazalku, dochuťte solí a pepřem.

Sýrové domácí čerstvé máslo s bazalkou a sušenými rajčaty

Máslo: • 250 ml 33% smetany ke šlehání • 1 lžíce zakysané smetany • špetka soli

V Nádobě pro přípravu másla DELLA CASA šlehejte obě smetany intenzivně asi 2 minuty. Jakmile šlehací disk začne klást odpor, v nádobě vzniklo máslo. Cedicím otvorem slijte podmáslí, nádobu otevřete, dolijte 100 ml studené vody a osolte. Krátkým šleháním znovu promíchejte, na závěr slijte vodu se zbytkem podmáslí.

Do 100 g másla přidejte 10 lístků bazalky, 2 lžic strouhaného parmazánu, 1 lžíci najemno sekaných sušených rajčat a sůl

Domácí čerstvé máslo s příchutí Středomoří

Máslo: • 250 ml 33% smetany ke šlehání • 1 lžíce zakysané smetany • špetka soli

V Nádobě pro přípravu másla DELLA CASA šlehejte obě smetany intenzivně asi 2 minuty. Jakmile šlehací disk začne klást odpor, v nádobě vzniklo máslo. Cedicím otvorem slijte podmáslí, nádobu otevřete, dolijte 100 ml studené vody a osolte. Krátkým šleháním znovu promíchejte, na závěr slijte vodu se zbytkem podmáslí.

Do 100 g másla přidejte 70 g černých oliv bez pecek nasekaných najemno, 1 lžíci strouhané pomerančové kůry a sůl

Komentáře

Mohou vkládat pouze členové TESCOMA klubu

Registrovat


Související zboží

269 Kč (vč. DPH)
Akce Video
189 Kč (vč. DPH)
-29 %
179 Kč (vč. DPH)
Akce Video
99 Kč (vč. DPH)
-44 %
319 Kč (vč. DPH)
Akce Video
229 Kč (vč. DPH)
-28 %
Video
619 Kč (vč. DPH)
Novinka Video
899 Kč (vč. DPH)