Polévka je grunt

Datum publikování 12.2.2020

Víte, proč jíst polévky? Protože v sychravém počasí krásně zahřejí na těle i na duši a protože jsou plné minerálních látek, vlákniny a bílkovin. Zejména slepičí či hovězí vývar dodá sílu a zažene nachlazení, krémová polévka skvěle zasytí. A jelikož se krémové polévky těší stále větší oblibě, zamilujete si i nový Polévkovar s mixérem PRESIDENT. Rozmixuje suroviny a uvaří vynikající hustou polévku stisknutím jednoho tlačítka. Přesvědčte se sami u tří receptů, které prostě musíte vyzkoušet!

Polévka z červené řepy a jablek

• 700 ml zeleninového vývaru nebo vody

• 350 g červené řepy

• 200 g jablek

• 150 ml smetany

• 100 g brambor

• 80 g cibule

• 2 ks bobkového listu

• špetka mletého římského kmínu

• citronová šťáva dle chuti

• snítka tymiánu

• sůl, pepř

• kopr na ozdobu 

 

Červenou řepu, oloupaná jablka, brambory a cibuli nakrájejte na menší kousky a nasypte do polévkovaru PRESIDENT. Přidejte tymián, sůl, pepř, bobkový list a římský kmín, vše zalijte vývarem nebo vodou a spusťte program „krémové polévky“. Po uvaření dochuťte citronovou šťávou, podávejte přelité smetanou a sypané koprem.

 

 

Kukuřičná polévka se špenátem

• 700 ml zeleninového vývaru nebo vody

• 400 g kukuřice (může být i mražená)

• 100 g brambor

• 100 g cibule

• 100 ml 33% smetany

• 80 g pórku

• 80 g mrkve

• 60 g mraženého špenátu

• chilli, tymián, sůl a pepř dle chuti

Kukuřici, překrojené brambory, cibuli, pórek, mrkev nakrájenou nadrobno, chilli, tymián, sůl a pepř dle chuti – vše vsypte do polévkovaru PRESIDENT. Přilijte vývar nebo vodu a zapněte program „krémové polévky“. Na závěr po uvaření vložte do polévky kousky natrhaného špenátu, rozřeďte smetanou a nechte prohřát.

TIP: pro výraznější chuť polévky můžete všechnu zeleninu nejprve orestovat na másle, poté vložit do polévkovaru a pokračovat v přípravě.

 

 

Karmínový boršč

• 600 g vepřové plece

• 600 g hovězí kližky

• 200 g červené řepy

• 200 g mrkve

• 100 g celeru

• 100 g cibule

• 100 g uzeného špeku

• 50 g hlávkového zelí

• 5 rajčat

• 5 kuliček nového koření

• 3 bobkové listy

• 1 citron nebo jablečný ocet

• zakysaná smetana na servírování

• cukr dle chuti

• čerstvý kopr

• sůl, pepř

Do hrnce vložte maso, zalijte vodou, přidejte bobkové listy, nové koření, sůl a pepř. Vařte asi 30 minut. Zatímco se maso vaří, nakrájejte uzený špek a na pánvi na něm orestujte nakrájenou cibuli, celer a mrkev. Uvařené maso vyjměte a rozdělte na menší kousky. Vývarem z masa zalijte zeleninu, ke které jste přidali na kostičky nakrájenou řepu a vše vařte doměkka. K vývaru se zeleninou přidejte nastrouhané zelí, nakrájená rajčata a vařte asi 15 minut. Kousky masa vložte do polévky a krátce povařte. Hotovou polévku dochuťte citronovou šťávou nebo octem a cukrem. Podávejte se zakysanou smetanou a nasekaným koprem.

 

Komentáře

Mohou vkládat pouze členové TESCOMA klubu

Registrovat


Související zboží

Video
189 Kč (vč. DPH)
Novinka Video
269 Kč (vč. DPH)
Novinka Video
249 Kč (vč. DPH)
Novinka Video
299 Kč (vč. DPH)
Novinka Video Doprava zdarma
4 999 Kč (vč. DPH)