Polévka je grunt

Datum publikování 12.2.2020

Víte, proč jíst polévky? Protože v sychravém počasí krásně zahřejí na těle i na duši a protože jsou plné minerálních látek, vlákniny a bílkovin. Zejména slepičí či hovězí vývar dodá sílu a zažene nachlazení, krémová polévka skvěle zasytí. A jelikož se krémové polévky těší stále větší oblibě, zamilujete si i nový Polévkovar s mixérem PRESIDENT. Rozmixuje suroviny a uvaří vynikající hustou polévku stisknutím jednoho tlačítka. Přesvědčte se sami u tří receptů, které prostě musíte vyzkoušet!

Polévka z červené řepy a jablek

• 700 ml zeleninového vývaru nebo vody

• 350 g červené řepy

• 200 g jablek

• 150 ml smetany

• 100 g brambor

• 80 g cibule

• 2 ks bobkového listu

• špetka mletého římského kmínu

• citronová šťáva dle chuti

• snítka tymiánu

• sůl, pepř

• kopr na ozdobu 

 

Červenou řepu, oloupaná jablka, brambory a cibuli nakrájejte na menší kousky a nasypte do polévkovaru PRESIDENT. Přidejte tymián, sůl, pepř, bobkový list a římský kmín, vše zalijte vývarem nebo vodou a spusťte program „krémové polévky“. Po uvaření dochuťte citronovou šťávou, podávejte přelité smetanou a sypané koprem.

 

 

Kukuřičná polévka se špenátem

• 700 ml zeleninového vývaru nebo vody

• 400 g kukuřice (může být i mražená)

• 100 g brambor

• 100 g cibule

• 100 ml 33% smetany

• 80 g pórku

• 80 g mrkve

• 60 g mraženého špenátu

• chilli, tymián, sůl a pepř dle chuti

Kukuřici, překrojené brambory, cibuli, pórek, mrkev nakrájenou nadrobno, chilli, tymián, sůl a pepř dle chuti – vše vsypte do polévkovaru PRESIDENT. Přilijte vývar nebo vodu a zapněte program „krémové polévky“. Na závěr po uvaření vložte do polévky kousky natrhaného špenátu, rozřeďte smetanou a nechte prohřát.

TIP: pro výraznější chuť polévky můžete všechnu zeleninu nejprve orestovat na másle, poté vložit do polévkovaru a pokračovat v přípravě.

 

 

Karmínový boršč

• 600 g vepřové plece

• 600 g hovězí kližky

• 200 g červené řepy

• 200 g mrkve

• 100 g celeru

• 100 g cibule

• 100 g uzeného špeku

• 50 g hlávkového zelí

• 5 rajčat

• 5 kuliček nového koření

• 3 bobkové listy

• 1 citron nebo jablečný ocet

• zakysaná smetana na servírování

• cukr dle chuti

• čerstvý kopr

• sůl, pepř

Do hrnce vložte maso, zalijte vodou, přidejte bobkové listy, nové koření, sůl a pepř. Vařte asi 30 minut. Zatímco se maso vaří, nakrájejte uzený špek a na pánvi na něm orestujte nakrájenou cibuli, celer a mrkev. Uvařené maso vyjměte a rozdělte na menší kousky. Vývarem z masa zalijte zeleninu, ke které jste přidali na kostičky nakrájenou řepu a vše vařte doměkka. K vývaru se zeleninou přidejte nastrouhané zelí, nakrájená rajčata a vařte asi 15 minut. Kousky masa vložte do polévky a krátce povařte. Hotovou polévku dochuťte citronovou šťávou nebo octem a cukrem. Podávejte se zakysanou smetanou a nasekaným koprem.

 

Komentáře

Mohou vkládat pouze členové TESCOMA klubu

Registrovat


Související zboží

119 Kč (vč. DPH)
Akce
89 Kč (vč. DPH)
-25 %
Video
189 Kč (vč. DPH)
Video
249 Kč (vč. DPH)
Video
299 Kč (vč. DPH)
Video Doprava zdarma
4 999 Kč (vč. DPH)