Podzim voní dýněmi a kaštany. Jak je připravíte vy?
Není snad typičtějších podzimních plodin než jsou dýně a kaštany. Pro obě je typická houževnatá slupka. Proto máme v nabídce výrobky jako unikátní škrabku na dýni, které vám cestu k lahodným podzimním dužinám usnadní a vy si je budete moci vychutnat bez zranění. Třeba v podobě lahodného másla nebo polévky:
Dýňové máslo
- 2 hrnky pyré z pečené dýně
- 1 hrnek vlašských ořechů
- 2 lžičky skořice
- 1 lžička rozdrceného hřebíčku
- ¼ lžičky muškátového oříšku
- 4 lžíce medu
Jako první si připravte dýňové pyré. Dýni libovolného druhu omyjte, rozpulte a vydlabte. Poloviny položte na plech, lehce pokapte olejem a pečte doměkka. Po upečení nechejte vychladnout, vydlabte změklou dužinu a vložte do výkonného mixéru. Přidejte ořechy, které můžete pro zvýraznění chuti opražit na suché pánvi, koření, med a rozmixujte na hladkou pastu. Dle chuti můžete množství koření navýšit, více dosladit, přidat šťávu z citrónu nebo čerstvého zázvoru. Hotové máslo uskladněte ve vzduchotěsné sklenici s klipem.
Kaštanová polévka
Ingredience:
50g olivového oleje, 450g petržele, 2 cibule, 1 jablko, 1 brambor, 150g jedlých vařených kaštanů, 1l zeleninového nebo kuřecího vývaru, 1 lžíce čerstvého tymiánu, 1dl bezinkové šťávy, 2dl smetany, 1 lžíce sezamového oleje V kastrolu s nepřilnavým povrchem na oleji orestujte na kostky nakrájenou petržel (2 celé petržele si odložte stranou), cibuli, brambor a jablko.
Přidejte kaštany, zalijte vývarem, okořeňte tymiánem a polovinou dávky bezinkové šťávy. Vařte přibližně 20 minut. Zbylou petržel nakrájejte pomocí škrabky na velmi tenké plátky, ty pak v misce smíchejte s bezinkovou šťávou, olejem, tymiánem a vložte na plech. Pečte asi 30 minut na 160 °C do křupava. Provařenou polévku rozmixujte do hladka, dle potřeby přilijte vývar, zjemněte smetanou a na závěr přeceďte přes jemné sítko. Podávejte v hlubokém talíři s pečenými petrželovými lupínky, sezamovým olejem, smetanou a tymiánovými lístky.
Získejte také:
Škabka na dýně, která nemá konkurenci ;-)
Speciální škrabka na dýni zbaví dýni snadno a rychle tuhé slupky. Síla plátku je nastavitelná, škrabka je proto vhodná pro různé druhy dýní, tedy dýně s tenkou i silnou slupkou. Čepel má dokonalé ostří opatřené ochranným pouzdrem pro bezpečné skladování.
Co se vám ještě bude hodit?
Dostaňte se kaštanům pod "kůži"
Tato škrabka je vynikající pro bezpečné a rychlé nakrojení slupky jedlých kaštanů, nakrojenou slupku lze po upečení nebo uvaření snadno oloupat. Největší výhoda kleští na jedlé kaštany je ubatá čepel z prvotřídní nerezavějící oceli a masivní rukojeti z odolného plastu. Vhodné do myčky. 3 roky záruka.
Když obyčejná váha nestačí
K vážení vám přijde vhod moderní kuchyňská váha pro přesné vážení potravin do 5 kg. Digitální kuchyňská váha ACCURA 5.0 kg váží s přesností 1 g, má LCD displej a je dovažovací, čili umožňuje postupné vážení více potravin na ploše nebo ve vhodné nádobě. Vážicí plocha z odolného skla se snadno udržuje dokonale čistá.
Komentáře
Mohou vkládat pouze členové TESCOMA klubu
Registrovat