Podzim voní dýněmi a kaštany. Jak je připravíte vy?

Datum publikování 8.7.2021

Není snad typičtějších podzimních plodin než jsou dýně a kaštany. Pro obě je typická houževnatá slupka. Proto máme v nabídce výrobky jako unikátní škrabku na dýni, které vám cestu k lahodným podzimním dužinám usnadní a vy si je budete moci vychutnat bez zranění. Třeba v podobě lahodného másla nebo polévky:

Dýňové máslo

  • 2 hrnky pyré z pečené dýně
  • 1 hrnek vlašských ořechů
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička rozdrceného hřebíčku
  • ¼ lžičky muškátového oříšku
  • 4 lžíce medu

Jako první si připravte dýňové pyré. Dýni libovolného druhu omyjte, rozpulte a vydlabte. Poloviny položte na plech, lehce pokapte olejem a pečte doměkka. Po upečení nechejte vychladnout, vydlabte změklou dužinu a vložte do výkonného mixéruPřidejte ořechy, které můžete pro zvýraznění chuti opražit na suché pánvi, koření, med a rozmixujte na hladkou pastu. Dle chuti můžete množství koření navýšit, více dosladit, přidat šťávu z citrónu nebo čerstvého zázvoru. Hotové máslo uskladněte ve vzduchotěsné sklenici s klipem.

Kaštanová polévka

Ingredience:

50g olivového oleje, 450g petržele, 2 cibule, 1 jablko, 1 brambor, 150g jedlých vařených kaštanů, 1l zeleninového nebo kuřecího vývaru, 1 lžíce čerstvého tymiánu, 1dl bezinkové šťávy, 2dl smetany, 1 lžíce sezamového oleje V kastrolu s nepřilnavým povrchem na oleji orestujte na kostky nakrájenou petržel (2 celé petržele si odložte stranou), cibuli, brambor a jablko.

Přidejte kaštany, zalijte vývarem, okořeňte tymiánem a polovinou dávky bezinkové šťávy. Vařte přibližně 20 minut. Zbylou petržel nakrájejte pomocí škrabky na velmi tenké plátky, ty pak v misce smíchejte s bezinkovou šťávou, olejem, tymiánem a vložte na plech. Pečte asi 30 minut na 160 °C do křupava. Provařenou polévku rozmixujte do hladka, dle potřeby přilijte vývar, zjemněte smetanou a na závěr přeceďte přes jemné sítko. Podávejte v hlubokém talíři s pečenými petrželovými lupínky, sezamovým olejem, smetanou a tymiánovými lístky.

 

 

Získejte také:

Skladem
Skladem
Skladem
Doprava zdarma
5 399 Kč (vč. DPH a RP)

Škabka na dýně, která nemá konkurenci ;-)

Speciální škrabka na dýni  zbaví dýni snadno a rychle tuhé slupky.  Síla plátku je nastavitelná, škrabka je proto vhodná pro různé druhy dýní, tedy dýně s tenkou i silnou slupkou.  Čepel má dokonalé ostří opatřené ochranným pouzdrem pro bezpečné skladování.

ZÍSKAT

 

Co se vám ještě bude hodit?

Skladem
Doprava zdarma
1 699 Kč (vč. DPH)
Skladem
429 Kč (vč. DPH)
289 Kč (vč. DPH)
-32 %
Koupit

Dostaňte se kaštanům pod "kůži"

Tato škrabka je vynikající pro bezpečné a rychlé nakrojení slupky jedlých kaštanů, nakrojenou slupku lze po upečení nebo uvaření snadno oloupat. Největší výhoda kleští na jedlé kaštany je ubatá čepel z prvotřídní nerezavějící oceli a masivní rukojeti z odolného plastu. Vhodné do myčky. 3 roky záruka.

 

POŘÍDIT

 

 

 

Když obyčejná váha nestačí

K vážení vám přijde vhod moderní kuchyňská váha pro přesné vážení potravin do 5 kg. Digitální kuchyňská váha ACCURA 5.0 kg váží s přesností 1 g, má LCD displej a je dovažovací, čili umožňuje postupné vážení více potravin na ploše nebo ve vhodné nádobě. Vážicí plocha z odolného skla se snadno udržuje dokonale čistá.

UKÁZAT

Komentáře

Mohou vkládat pouze členové TESCOMA klubu

Registrovat


Související zboží

129 Kč (vč. DPH)
Akce
89 Kč (vč. DPH)
-31 %
Video
799 Kč (vč. DPH)
Video
999 Kč (vč. DPH)
Video Doprava zdarma
1 599 Kč (vč. DPH)
Video Doprava zdarma
3 399 Kč (vč. DPH a RP)
Video Doprava zdarma
1 549 Kč (vč. DPH a RP)
Video Doprava zdarma
1 999 Kč (vč. DPH a RP)
Video Doprava zdarma
5 399 Kč (vč. DPH a RP)