Oslavte Mezinárodní den dětí s BAMBINI a DELÍCIA KIDS!

Datum publikování 4.11.2011

Svátek se slaví v mnoha zemích světa již od roku 1952, letos si tedy připomeneme již dvaašedesát let od oficiálně stanoveného data MDD.

Oslavte Mezinárodní den dětí s radostí a chutí!

Další významné dny věnované dětem

Dětem jsou věnovány i jiné významné dny, které však už tolik optimismu nesdílejí. Posuďte sami – Mezinárodní den nevinných dětských obětí agrese, Mezinárodní den za odstranění práce dětí či Den afrického dítěte…

Dítětem po celý život

Vraťme se ale k 1. červnu, který patří všem dětem bez rozdílu věku, barvy pleti, národnosti či pohlaví. Podle Úmluvy o právech dítěte je dítětem každá lidská bytost, která je mladší 18 let. Takže je docela možné, že i maturant-čekatel se může v klidu svést na vlně oslav dětství - na druhou stranu, proč ne… Ostatně pro každou maminku (a samozřejmě oba rodiče) zůstává potomek dítětem i daleko po dovršení dospělosti.

Slavte jakkoliv!

Oslavy Mezinárodního dne dětí mohou mít různý charakter – lze slavit pohybem, uměním, ale třeba i dobrým jídlem. Ať už jsou slavnosti zasvěceny sportu či kultuře, případně komorní oslavě v kruhu nejbližších, nikdy by nemělo chybět dobré a zároveň lehké jídlo a osvěžující nápoje. A hlavně - zmrzlinááááááá!

Zmrzlinová lízátka BAMBINI

A protože zmrzlina může mít nespočet tvarů, chutí a barev, vytvořili jsme pro milovníky ledových dobrot i zmrzlinová lízátka, tedy nanuky, které postrádají obligátní dřívko. Děti určitě znají zmrzlinu typu calippo, jejíž chuť a ledovou svěžest objevují postupným vysouváním z obalu. A tak je tomu i s novými zmrzlinovými lízátky BAMBINI – v balení naleznete hned trio pestrobarevných silikonových tvořítek s praktickým uzávěrem a osm úžasných receptů na ty nejbáječnější zmrzky.

Tvořítka na zmrzlinová lízátka BAMBINI

Na své si přijdou hlavně děti, ale takovou colovou zmrzlinu s blumami ocení i dospěláci. Výroba je velmi snadná – kromě běžně dostupných surovin postačí výkonný mrazicí box a chuť do práce. Zmrzliny jsou vhodné pro děti, dospělé a dokonce i alergiky – a to díky tomu, že všechny použití ingredience máte pod kontrolou a víte, co jíte! Vzhůru na palubu letních zážitků!

Osm ledových receptů v plné parádě

  • Mražená meruňková dřeň

250 g čerstvých nebo kompotových meruněk, 90 g moučkového cukru, 75 ml smetany
Meruňky nahrubo rozmixujte, přidejte cukr, smetanu a vše řádně promíchejte. Podobným způsobem připravte mraženou ovocnou dřeň z broskví, nektarinek nebo švestek.

  • Tvarohová straciatella

200 g sýru ricotta, 90 ml smetany, 50 g cukru krystal, 15 g jemně nasekané hořké čokolády, trocha nastrouhané citrónové kůry
Ricottu vymíchejte s  cukrem dohladka, přidejte nastrouhanou citrónovou kůru, nasekanou čokoládu a vše důkladně promíchejte. Vyšlehanou smetanu postupně vmíchejte do ricottové směsi.

  • Cola sorbet s blumami

3-4 blumy, 2 dl colového nápoje (Coca-Cola, Pepsi Cola apod.), 1 lžička krystalového cukru, trocha strouhané citrónové kůry
Blumy zbavené pecek rozmixujte. Colu zahřejte v rendlíku, přidejte cukr a přiveďte k varu. Po vychladnutí přidejte do coly s cukrem nastrouhanou citrónovou kůru, promíchejte s rozmixovanými blumami a nechejte vychladnout.

  • Kiwi sorbet

4 kiwi, 1 dl vody, 50 g krystalového cukru
Oloupaná kiwi rozmixujte na pyré, do horké vody dejte cukr a nechte jej rozpustit. Cukrový roztok přidejte k pyré z kiwi, promíchejte a nechte vychladnout.

  • Jablečný sorbet se skořicí

2 větší jablka, 50 g krystalového cukru, 1 dl jablečného moštu nebo džusu (pro děti) nebo 1 dl jablečného cideru (pro rodiče), špetka mleté skořice, 1 dl vody
Oloupaná a jádřinců zbavená jablka rozmixujte na pyré. Džus nebo cider s  cukrem a mletou skořicí přiveďte k  varu. Cukrový roztok přidejte k jablečnému pyré a nechte vychladnout.

  • Mražená hrušková dřeň

4 větší hrušky, 75 g moučkového cukru, 1,5 dl vody, 1 lžíce citrónové šťávy
Oloupané jádřinců zbavené hrušky nahrubo rozmixujte, přidejte vodu, citrónovou šťávu, cukr a vše řádně promíchejte.

  • Mražená jahodová dřeň

225 g čerstvých jahod, 75 g moučkového cukru, 75 ml smetany, 3 lžičky jahodového sirupu
Očištěné jahody nahrubo rozmixujte, přidejte cukr, smetanu, jahodový sirup a vše řádně promíchejte.

  • Čokoládová smetanová zmrzlina

175 ml smetany, 125 ml mléka, 3 žloutky, 150 g strouhané hořké čokolády, 60 g krystalového cukru, kapka vanilkové esence
Žloutky důkladně vyšlehejte s cukrem, mléko s kapkou vanilkové esence mírně zahřejte a vlijte do žloutkové hmoty. Tuto směs pomalu zahřívejte a důkladně míchejte ve vodní lázni, dokud nevznikne hustý krémový pudink. Do misky s nastrouhanou čokoládou vmíchejte ještě teplý puding tak, aby se čokoláda rozpustila. Nakonec do vychladlého pudingu zlehka vmíchejte vyšlehanou smetanu.

Zmrzlina BAMBINI

Samozřejmě, že nezapomínáme i na klasiku v podobě nanuku na dřívku - a právě domácí nanuk bez přidaných konzervantů a barviv můžete svým dětem připravit i vy. Že nevíte, jak na to? Nevadí, s našimi jednoduchými recepty, šesti roztomilými tvořítky na zmrzlinu a trochou trpělivosti zvládnete vše nejen ke spokojenosti těch nejmenších. Sólo pro děti a BAMBINI zmrzlinu!

 

Tvořítka na zmrzlinu BAMBINI

Nejbáječnější domácí zmrzliny

Ty nejúžasnější domácí zmrzliny vznikají spojením čerstvého nebo mraženého ovoce, cukru a lahodného tvarohu či sladké smetany. Všechny suroviny náležitě promíchejte, případně vyšlehejte do jemné hmoty. Vlijte ji do tvořítek BAMBINI a v mrazničce nechte důkladně zmrznout. Mňam!

Příprava domácí zmrzliny je velmi snadná a díky tvořítkům BAMBINI i zábavná!

  • Jablečná dřeň
    20 g mletého cukru, 400 g jablečného pyré, 1/2 lžičky vanilkového cukru
  • Čokoládová jogurtová zmrzlina
    40 g mletého cukru, 200 ml zakysané smetany, 300 ml hustého bílého jogurtu s probiotickou kulturou, 3 lžíce tekuté čokoládové polevy
  • Jahodová zmrzlina
    40 g mletého cukru, 450 g čerstvých nebo mražených jahod, 100 ml sladké smetany 33%
  • Tvarohová zmrzlina
    1/2 lžičky vanilkového cukru, 40 g mletého cukru, 250 g měkkého tvarohu 40%, 150 g hustého bílého jogurtu

Víme, jak chutná matematika i pohádkový svět

Pohádkový svět DELÍCIA KIDSPravdou je, že děti sladké milují ve všech různých podobách. Pravdou také je, že zmrzlina nejlépe osvěží ve dnech, kdy rtuť teploměru šplhá hodně vysoko. A pravdou také je, že letošní květen a počátek června přejí spíše teplému čaji než ledovým dobrotám. K čaji je lépe něco zakousnout…
 
Vyzkoušejte slaďounké sušenky s plátkem čokolády, díky kterým mohou všechny děti ochutnat matematiku, holčičky pohádkový svět a pánové svět aut – DELÍCIA KIDS jsou prostě pohádkově dobré sušenky, které zpestří každičkou chvilku, nejen sobotní Mezinárodní den dětí!
 
Pohádkový svět
Souprava DELÍCIA KIDS pohádka obsahuje silikonovou formičku na 12 čokoládových bonbonů, dvě plastová vykrajovátka ve tvaru oválku v barvě růžové a praktický stohovatelný stojánek. Motivy: princ, princezna, růžička, prstýnek, drak, zámek
 
Formičky na čokoládu s vykrajovátky DELÍCIA KIDS, pohádka
 
Svět auťáků
Souprava DELÍCIA KIDS autíčka obsahuje silikonovou formičku na 12 čokoládových bonbonů, dvě plastová vykrajovátka ve tvaru čtverce a obdélníku v barvě modré a praktický stohovatelný stojánek. Motivy: sportovní a historická auta
 
Formičky na čokoládu s vykrajovátky DELÍCIA KIDS, autíčka
 
Jak chutná matematika
Souprava DELÍCIA KIDS číslice obsahuje silikonovou formičku na 15 čokoládových bonbonů, dvě plastová vykrajovátka ve tvaru čtverce v barvě modré a růžové a praktický stohovatelný stojánek. Motivy: číslice 0 až 9, matematické znaky
 
Formičky na čokoládu s vykrajovátky DELÍCIA KIDS, číslice

TESCOMA sladké tipy
  • Přímé spojení – sušenky přiložte přímo na rozpuštěnou čokoládu ve formičce a společně je nechte v ledničce vychladnout.
  • Dvoubarevná pohádka aneb život není černý ani bílý – mimořádného efektu (a nejen výchovného) dosáhnete, když do formičky budete lít střídavě tmavou a bílou čokoládu ve vrstvách.
  • Nevíte si rady s tím pravým receptem? Jako bychom vám četli myšlenky… Recept na ty nejbáječnější pohádkové sušenky přikládáme:
Čokoládové bonbony
100 g čokolády na vaření, 50 g stoprocentního tuku
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, přidejte tuk, důkladně promíchejte a tekutou směs nalijte do formiček. Nechte ztuhnout v ledničce a poté mírným tlakem na dno formičky vyklopte. Působivého výsledku dosáhnete, pokud budete do jednotlivých formiček střídavě nalévat tmavou a bílou čokoládu.

Čokoládové sušenky
Sušenky: 140 g hladké mouky, 1 žloutek, 90 g rostlinného tuku na pečení, 30 g cukru; čokoládové bonbony: 100 g čokolády na vaření, 50 g stoprocentního tuku
Čokoládové bonbony připravte dle výše uvedeného receptu.

Všechny ingredience na sušenky smíchejte a vytvořte těsto, které ponechte v lednici alespoň hodinu odpočinout. Těsto rozválejte na tenký plát o tloušťce cca 2 mm, pomocí vykrajovátek vykrojte sušenky a upečte je v troubě při 170 °C dozlatova. Vychladlé sušenky spojte s čokoládovými bonbony pomocí rozpuštěné čokolády, Nutely nebo marmeládou.
 

TESCOMA přeje všem dětem (i těm, kteří jsou dětmi stále a zachovávají si mladého ducha) báječné prožití Mezinárodního dne dětí!

Foto: Pixmac.cz, TESCOMA

Komentáře

Mohou vkládat pouze členové TESCOMA Clubu

Registrovat


Související zboží

109 Kč (vč. DPH)
Akce Video
39 Kč (vč. DPH)
109 Kč (vč. DPH)
Akce Video
39 Kč (vč. DPH)
199 Kč (vč. DPH)
Akce Video
49 Kč (vč. DPH)
199 Kč (vč. DPH)
Akce Video
49 Kč (vč. DPH)
249 Kč (vč. DPH)
Akce Video
49 Kč (vč. DPH)
Video
69 Kč (vč. DPH)
Video
299 Kč (vč. DPH)