-
KrájeníDoporučujeme
-
VařeníDoporučujeme
-
PečeníDoporučujeme
-
StolováníDoporučujeme
-
NápojeDoporučujeme
-
DomácnostDoporučujeme
-
Mytí a úklidDoporučujeme
-
Venkovní aktivityDoporučujeme
-
Pro dětiDoporučujeme
Oslavte Mezinárodní den dětí s BAMBINI a DELÍCIA KIDS!
Svátek se slaví v mnoha zemích světa již od roku 1952, letos si tedy připomeneme již dvaašedesát let od oficiálně stanoveného data MDD.
Další významné dny věnované dětem
Dětem jsou věnovány i jiné významné dny, které však už tolik optimismu nesdílejí. Posuďte sami – Mezinárodní den nevinných dětských obětí agrese, Mezinárodní den za odstranění práce dětí či Den afrického dítěte…
Dítětem po celý život
Vraťme se ale k 1. červnu, který patří všem dětem bez rozdílu věku, barvy pleti, národnosti či pohlaví. Podle Úmluvy o právech dítěte je dítětem každá lidská bytost, která je mladší 18 let. Takže je docela možné, že i maturant-čekatel se může v klidu svést na vlně oslav dětství - na druhou stranu, proč ne… Ostatně pro každou maminku (a samozřejmě oba rodiče) zůstává potomek dítětem i daleko po dovršení dospělosti.
Slavte jakkoliv!
Oslavy Mezinárodního dne dětí mohou mít různý charakter – lze slavit pohybem, uměním, ale třeba i dobrým jídlem. Ať už jsou slavnosti zasvěceny sportu či kultuře, případně komorní oslavě v kruhu nejbližších, nikdy by nemělo chybět dobré a zároveň lehké jídlo a osvěžující nápoje. A hlavně - zmrzlinááááááá!
Zmrzlinová lízátka BAMBINI
A protože zmrzlina může mít nespočet tvarů, chutí a barev, vytvořili jsme pro milovníky ledových dobrot i zmrzlinová lízátka, tedy nanuky, které postrádají obligátní dřívko. Děti určitě znají zmrzlinu typu calippo, jejíž chuť a ledovou svěžest objevují postupným vysouváním z obalu. A tak je tomu i s novými zmrzlinovými lízátky BAMBINI – v balení naleznete hned trio pestrobarevných silikonových tvořítek s praktickým uzávěrem a osm úžasných receptů na ty nejbáječnější zmrzky.
Na své si přijdou hlavně děti, ale takovou colovou zmrzlinu s blumami ocení i dospěláci. Výroba je velmi snadná – kromě běžně dostupných surovin postačí výkonný mrazicí box a chuť do práce. Zmrzliny jsou vhodné pro děti, dospělé a dokonce i alergiky – a to díky tomu, že všechny použití ingredience máte pod kontrolou a víte, co jíte! Vzhůru na palubu letních zážitků!
Osm ledových receptů v plné parádě
- Mražená meruňková dřeň
250 g čerstvých nebo kompotových meruněk, 90 g moučkového cukru, 75 ml smetany
Meruňky nahrubo rozmixujte, přidejte cukr, smetanu a vše řádně promíchejte. Podobným způsobem připravte mraženou ovocnou dřeň z broskví, nektarinek nebo švestek.
- Tvarohová straciatella
200 g sýru ricotta, 90 ml smetany, 50 g cukru krystal, 15 g jemně nasekané hořké čokolády, trocha nastrouhané citrónové kůry
Ricottu vymíchejte s cukrem dohladka, přidejte nastrouhanou citrónovou kůru, nasekanou čokoládu a vše důkladně promíchejte. Vyšlehanou smetanu postupně vmíchejte do ricottové směsi.
- Cola sorbet s blumami
3-4 blumy, 2 dl colového nápoje (Coca-Cola, Pepsi Cola apod.), 1 lžička krystalového cukru, trocha strouhané citrónové kůry
Blumy zbavené pecek rozmixujte. Colu zahřejte v rendlíku, přidejte cukr a přiveďte k varu. Po vychladnutí přidejte do coly s cukrem nastrouhanou citrónovou kůru, promíchejte s rozmixovanými blumami a nechejte vychladnout.
- Kiwi sorbet
4 kiwi, 1 dl vody, 50 g krystalového cukru
Oloupaná kiwi rozmixujte na pyré, do horké vody dejte cukr a nechte jej rozpustit. Cukrový roztok přidejte k pyré z kiwi, promíchejte a nechte vychladnout.
- Jablečný sorbet se skořicí
2 větší jablka, 50 g krystalového cukru, 1 dl jablečného moštu nebo džusu (pro děti) nebo 1 dl jablečného cideru (pro rodiče), špetka mleté skořice, 1 dl vody
Oloupaná a jádřinců zbavená jablka rozmixujte na pyré. Džus nebo cider s cukrem a mletou skořicí přiveďte k varu. Cukrový roztok přidejte k jablečnému pyré a nechte vychladnout.
- Mražená hrušková dřeň
4 větší hrušky, 75 g moučkového cukru, 1,5 dl vody, 1 lžíce citrónové šťávy
Oloupané jádřinců zbavené hrušky nahrubo rozmixujte, přidejte vodu, citrónovou šťávu, cukr a vše řádně promíchejte.
- Mražená jahodová dřeň
225 g čerstvých jahod, 75 g moučkového cukru, 75 ml smetany, 3 lžičky jahodového sirupu
Očištěné jahody nahrubo rozmixujte, přidejte cukr, smetanu, jahodový sirup a vše řádně promíchejte.
- Čokoládová smetanová zmrzlina
175 ml smetany, 125 ml mléka, 3 žloutky, 150 g strouhané hořké čokolády, 60 g krystalového cukru, kapka vanilkové esence
Žloutky důkladně vyšlehejte s cukrem, mléko s kapkou vanilkové esence mírně zahřejte a vlijte do žloutkové hmoty. Tuto směs pomalu zahřívejte a důkladně míchejte ve vodní lázni, dokud nevznikne hustý krémový pudink. Do misky s nastrouhanou čokoládou vmíchejte ještě teplý puding tak, aby se čokoláda rozpustila. Nakonec do vychladlého pudingu zlehka vmíchejte vyšlehanou smetanu.
Zmrzlina BAMBINI
Samozřejmě, že nezapomínáme i na klasiku v podobě nanuku na dřívku - a právě domácí nanuk bez přidaných konzervantů a barviv můžete svým dětem připravit i vy. Že nevíte, jak na to? Nevadí, s našimi jednoduchými recepty, šesti roztomilými tvořítky na zmrzlinu a trochou trpělivosti zvládnete vše nejen ke spokojenosti těch nejmenších. Sólo pro děti a BAMBINI zmrzlinu!
Nejbáječnější domácí zmrzliny
Ty nejúžasnější domácí zmrzliny vznikají spojením čerstvého nebo mraženého ovoce, cukru a lahodného tvarohu či sladké smetany. Všechny suroviny náležitě promíchejte, případně vyšlehejte do jemné hmoty. Vlijte ji do tvořítek BAMBINI a v mrazničce nechte důkladně zmrznout. Mňam!
-
Jablečná dřeň20 g mletého cukru, 400 g jablečného pyré, 1/2 lžičky vanilkového cukru
-
Čokoládová jogurtová zmrzlina40 g mletého cukru, 200 ml zakysané smetany, 300 ml hustého bílého jogurtu s probiotickou kulturou, 3 lžíce tekuté čokoládové polevy
-
Jahodová zmrzlina40 g mletého cukru, 450 g čerstvých nebo mražených jahod, 100 ml sladké smetany 33%
-
Tvarohová zmrzlina1/2 lžičky vanilkového cukru, 40 g mletého cukru, 250 g měkkého tvarohu 40%, 150 g hustého bílého jogurtu
Víme, jak chutná matematika i pohádkový svět

Souprava DELÍCIA KIDS pohádka obsahuje silikonovou formičku na 12 čokoládových bonbonů, dvě plastová vykrajovátka ve tvaru oválku v barvě růžové a praktický stohovatelný stojánek. Motivy: princ, princezna, růžička, prstýnek, drak, zámek

Souprava DELÍCIA KIDS autíčka obsahuje silikonovou formičku na 12 čokoládových bonbonů, dvě plastová vykrajovátka ve tvaru čtverce a obdélníku v barvě modré a praktický stohovatelný stojánek. Motivy: sportovní a historická auta

Souprava DELÍCIA KIDS číslice obsahuje silikonovou formičku na 15 čokoládových bonbonů, dvě plastová vykrajovátka ve tvaru čtverce v barvě modré a růžové a praktický stohovatelný stojánek. Motivy: číslice 0 až 9, matematické znaky

- Přímé spojení – sušenky přiložte přímo na rozpuštěnou čokoládu ve formičce a společně je nechte v ledničce vychladnout.
- Dvoubarevná pohádka aneb život není černý ani bílý – mimořádného efektu (a nejen výchovného) dosáhnete, když do formičky budete lít střídavě tmavou a bílou čokoládu ve vrstvách.
- Nevíte si rady s tím pravým receptem? Jako bychom vám četli myšlenky… Recept na ty nejbáječnější pohádkové sušenky přikládáme:
100 g čokolády na vaření, 50 g stoprocentního tuku
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, přidejte tuk, důkladně promíchejte a tekutou směs nalijte do formiček. Nechte ztuhnout v ledničce a poté mírným tlakem na dno formičky vyklopte. Působivého výsledku dosáhnete, pokud budete do jednotlivých formiček střídavě nalévat tmavou a bílou čokoládu.
Čokoládové sušenky
Sušenky: 140 g hladké mouky, 1 žloutek, 90 g rostlinného tuku na pečení, 30 g cukru; čokoládové bonbony: 100 g čokolády na vaření, 50 g stoprocentního tuku
Čokoládové bonbony připravte dle výše uvedeného receptu.
Všechny ingredience na sušenky smíchejte a vytvořte těsto, které ponechte v lednici alespoň hodinu odpočinout. Těsto rozválejte na tenký plát o tloušťce cca 2 mm, pomocí vykrajovátek vykrojte sušenky a upečte je v troubě při 170 °C dozlatova. Vychladlé sušenky spojte s čokoládovými bonbony pomocí rozpuštěné čokolády, Nutely nebo marmeládou.
TESCOMA přeje všem dětem (i těm, kteří jsou dětmi stále a zachovávají si mladého ducha) báječné prožití Mezinárodního dne dětí!
Foto: Pixmac.cz, TESCOMA
Komentáře
Mohou vkládat pouze členové TESCOMA klubu
Registrovat