Ošatka na domácí chléb DELLA CASA: Poctivý pecen i bez pekárny!

Datum publikování 14.9.2015

Domácí je přece nejlepší!

Znáte to. Na pohled nic moc, chuť mdlá. A druhý den můžete s průmyslově vyráběným chlebem z marketu plným éček a přídatných látek leda podložit stůl. K naštvání. Je čas na změnu, je čas na zdravý domácí chléb! Pekárna za tisíce? Ne, ne, tu s naší ošatkou na domácí chléb nepotřebujete.

Tescomácké Design centrum vyvinulo unikátní vychytávku „za pár kaček“, se kterou upečete voňavoučký chléb s krásnou kůrčičkou během necelých tří hodin. „Když se řekne domácí chléb, většina lidí si myslí, že je to pracné, časově náročné a drahé. Není to pravda,“ říká designér TESCOMY a autor ošatky Martin Koval. „S naší ošatkou je příprava chleba snadná, relativně rychlá a hlavně máte jistotu, že nejíte nebezpečné chemikálie,“ vyjmenovává plusy výrobku Koval.


Získá tvar i typický povrch!


Že zvládnete upéct domácí chléb i bez moderních pomůcek? Ano, věříme vám. Ovšem nedosáhnete jednoho podstatného efektu: chléb nebude mít svůj typický tvar a povrch. A právě to dokáže novinka linie DELLA CASA. „Navíc se v ošatce zkrátí i doba kynutí,“ připomíná další výhodu Koval.

Jak tedy začít? Připravíte těsto, hmotu vložíte do ošatky, přikryjete, počkáte dvě hodiny, než těsto vykyne, a pak jednoduše přesunete bochník na plech a vložíte do trouby. Stačí upéct, nechat vychladnout a je hotovo!


Vyladěné recepty od našich kuchařů!


Ne všichni si potrpí na klasický chléb z bílé mouky, to dobře víme. Proto ošatku dodáváme s recepty včetně návodu na poctivý chlebový kvásek. Upečete si tak jakýkoliv chléb, který máte rádi: žitno-pšeničný, s kváskem nebo bez, celozrnný, se slunečnicovými, sezamovými a dýňovými semínky, sušenými rajčaty, ořechy nebo bylinkami.

A jeden dobrý tip na závěr: jestli je chléb správně propečený, poznáte poklepáním na spodní část upečeného bochníku. Správně propečený chléb bude vydávat dutý zvuk. Pokud chléb propečený není, dejte jej na několik minut zpět do trouby a dopečte.


Ošatka s miskou na domácí chléb rozšiřuje „zdravou“ řadu produktů DELLA CASA. Co v ní ještě najdete? Vychytávky, se kterými připravíte domácí krémový nebo čerstvý sýr, báječný dezert pro děti či máslo s bylinkami. Pamatujte na jedno: Jistotu, co vlastně jíte, budete mít jedině tehdy, když si pokrmy připravíte doma sami!

Komentáře

  • Dobrý den,již nějakou dobu peču domácí chléb, nyní jsem si pořídila vaší ošatku, bohužel se mi s ní chléb stále nedaří. Vždy mi zůstane přilepené těsto na dně ošatky,bochník se naruší a na plechu rozteče. Můžete mi prosím poradit jak na to. Vymazavala jsem ji dle návodu a zkoušela jsem i větší vrstvu másla. Děkuji
    • Dobrý den,

      v Návodu k použití uvádíme:"... ošatku vystříkáme Olejem do pečících forem (art.630687) nebo vymažeme slunečnicovým olejem..." Určitě nedoporučujeme použít máslo.
      Je důležité, aby byla ošatka opatřena olejem těsně před vložením těsta, jinak aplikovaný olej steče a zbylé množství na ošatce již nebude správně plnit svou funkci. Těsto vytvořené s kváskem má tendenci být řidší, proto doporučujeme trošku poupravit objem ingrediencí podle aktuálního stavu těsta -  záleží i na druhu použité mouky.

      Přeji hezký den.

      Barbora
      za tým Značkového eshopu TESCOMA

Mohou vkládat pouze členové TESCOMA Clubu

Registrovat