Nepřilnavý nůž na cukrové melouny PRESTO TONE: Oslaďte to melounům!

Celoroční pochutina

Ty tam jsou doby, kdy jsme si na melounech mohli pochutnat jen pár měsíců v roce. K letním radovánkám patřily nejen litry točené zmrzliny, ale hlavně baculaté melouny všech možných velikostí s červenou šťavnatou dužinou. Ťukáním na kůru jsme zjišťovali, zda je ideálně vyzrálý, slaďounkou dužinu jsme pak vykusovali na rychlost a ušklíbali se nad desítkami černých peciček. Jó, to byly časy. Melouny jen v létě, na podzim a v zimě jablka, hrušky a sem tam pomeranče a banány. V dnešní době si na melounech jakékoliv odrůdy můžete pochutnat prakticky kdykoliv – třeba i koncem února.

Cukrový meloun zvaný též honeydew

Kromě tradičních vodních melounů si velkou oblibu získaly i cukrové melouny, melouny Galia nebo Cantaloupe, které jsou k dispozici téměř po celý rok. Zejména první zmiňované, zvané též honeydew (s typicky žlutou dužinou a zelenou kůrou) chutnají báječně v kombinaci s parmskou šunkou, lososem nebo se sladkým vínem.

Jak vyzrát na meloun

Na meloun se obvykle chodí s nožem, nejlépe pořádně ostrým a dlouhým. Ovšem cukrové melouny jsou specifické, měkká středová dužina s velkým množstvím pecek si doslova říká o odstranění. Právě pro komfortní krájení plodu, úplné zbavení středové dužiny s peckami a bezpečné odkrojení šťavnaté dužiny od slupky slouží souprava PRESTO TONE, která zahrnuje nerezový nůž s nepřilnavou čepelí o délce 22 cm se zubatým ostřím, ochranné pouzdro a odnímatelný speciální celoplastový nůž s kruhovou čepelí.

Antiadhezní nůž na cukrové melouny PRESTO TONE, 22 cm

Kvalitní antiadhezní povlak nerezové čepele usnadňuje krájení melounů a následné čištění nože, plastový nůž s kruhovou čepelí odstraní měkkou středovou dužinu a mírně zakřivená čepel oddělí dužinu od slupky.

Krájení, zbavení středové dužiny i porcování cukrového melounu je snadné a bezpečné!

Pouzdro chrání povlak a ostří nože před poškozením a nechtěným poraněním při skladování. Mimořádně vydařená souprava v barvě cukrového melounu je použitelná i při porcování menších vodních melounů.

Cukrový meloun
Od vodního melounu se liší chutí, barvou i vzhledem rostliny, která má výrazně kulatější listy a menší plody. Plody jednoleté poléhavé rostliny, která dorůstá až 150 cm, obsahují průměrně šest až osm procent cukru (převážně sacharózy). Cukrový meloun je teplomilná a poměrně choulostivá rostlina, kterou zničí již první mrazy. Po odkvetení vzniká plod, který může mít různou velikost a tvar, v závislosti na druhu délku až 1 metr. Povrch plodu má korkovitě síťovaný vzor s hrbolky připomínající bradavice, ale může být také zcela hladký.

Ovoce nebo zelenina?
Meloun (slovo pochází z řečtiny a znamená „velké jablko“) je druh plodové zeleniny patřící do čeledi tykvovitých, někdy považovaný také za ovoce. Z botanického hlediska je meloun bobule. Na světě se pěstuje mnoho druhů melounů, jež mají různou barvu i tvar. Melouny se dělí na dvě hlavní skupiny, a to vodní meloun (botanicky lubenice obecná, Citrullus lanatus) a cukrový meloun (botanicky meloun cukrový, Cucumis melo). Meloun cukrový se řadí do rodu Cucumis společně s okurkou setou (Cucumis sativus).

Zdroj: Wikipedie

Komentáře

Mohou vkládat pouze členové TESCOMA Clubu

Registrovat


Související zboží

299 Kč (vč. DPH)
Akce Video
29 Kč (vč. DPH)
349 Kč (vč. DPH)
Akce Video
69 Kč (vč. DPH)
349 Kč (vč. DPH)
Akce Video
69 Kč (vč. DPH)