Domácí vafle se šlehačkou
Nadýchané vafle jsou velmi vděčným pohoštěním pro neohlášené návštěvy či pro děti, které se neodbytně dožadují něčeho dobrého. Proč? Protože jsou hotové raz dva a ingredience pro jejich přípravu máte doma obvykle vždy po ruce. Navíc navrstvené s ovocem a šlehačkou znamenitě vypadají a ještě lépe chutnají! S jejich správným tvarem si poradí silikonová forma z oblíbené "domácí" linie DELLA CASA, která navíc nelepí, a zajistí tak perfektní výsledek.
Co budete potřebovat
- 175 g polohrubé mouky
- 70 g cukru krupice
- 100 ml vlažného mléka
- 100 ml oleje
- 2 malá vejce
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 1/2 sáčku vanilkového cukru
- špetku soli
- šlehačku
Postup
- Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny a po cca 2 minutách zašlehejte do pěny olej.
- Přidejte ostatní suroviny, vyšlehejte dohladka, nakonec vmíchejte mouku a prášek do pečiva.
- Těsto nalijte do vymazané formy tak, aby výstupky uvnitř formy zůstaly po nalití těsta viditelné.
- Vafle pečte při 180 °C cca 15 minut.
Komentáře
Mohou vkládat pouze členové TESCOMA klubu
Registrovat