Miska do vodní lázně DELÍCIA: Horká vodní lázeň polevám a krémům svědčí!

Vodní lázeň aneb trpělivost růže přináší

Už naše babičky moc dobře věděly, že žloutkový krém nebo čokoládová poleva se na přímém ohni velmi rády připalují. Citlivý přístup si zaslouží i rozpouštění másla, příprava bramborové kaše nebo holandské omáčky z másla a žloutků.

Miska do vodní lázně DELÍCIA

Vodní lázeň je v tomto případě tím nejlepší řešením! Podstatou této speciální tepelné úpravy je postupné rozpouštění surovin či pokrmů v nádobce, která je částečně ponořena do vroucí vody. Vodní lázeň vyžaduje trpělivost, která se nám však ve výsledku stonásobně vrátí – krémy a polevy jsou hedvábně jemné, omáčky a kaše vláčné a bez hrudek. K vodní lázni toho mnoho nepotřebujeme – pouze dvě nádoby (větší a menší), vodu a zdroj tepla.

Miska na míru

A právě celonerezová miska do vodní lázně DELÍCIA je horkou novinkou značky TESCOMA pro přípravu polev, krémů a dalších pokrmů právě ve vodní lázni. Díky speciálně tvarované vyvýšené rukojeti a háčku lze misku ponořit hlouběji – k plynulému rozpouštění polevy či vyšlehání krémů postačí méně vody a příprava je tak výrazně rychlejší. Speciálně navržená miska je opatřena dvěma protilehlými nálevkami a díky tomu je vhodná pro praváky i leváky.

Rozpuštěnou čokoládu lze díky nálevkám lít z misky přímo do formiček

Snadné použití

Rendlík naplňte vodou zhruba tři centimetry pod okraj a tekutinu uveďte do varu. Do misky DELÍCIA vložte potřebné suroviny (zlomky čokolády, máslo, apod.), vložte ji do rendlíku s horkou, ne však prudce vroucí vodou, a za občasného míchání suroviny rozpouštějte. Buďte však pozorní, při malém množství vody se může tekutina velmi rychle vyvařit! Misku vkládejte do rendlíků o doporučeném průměru 14 až 18 centimetrů – např. celonerezový rendlík HOME PROFI, ø 16 cm.

Komentáře

Mohou vkládat pouze členové TESCOMA Clubu

Registrovat