Letní sadba SENSE: Exotika vypěstovaná na parapetu? Paráda!

Exotické trio

Koriandr, rukola a asijská směs nově rozšiřují stávající sortiment souprav pro pěstování bylinek v domácnosti - bazalky, pažitky, petržele, oregana, tymiánu a řeřichy. Proč právě tyto tři exotické druhy, zejména pak asijská směs? Důvod je nasnadě, poptávka po cizokrajných druzích drobné listové zeleniny neustále roste, stejně jako obliba asijské, resp. světové gastronomie v českých kuchyních. Nová řada bylinek dokáže divy nejen v teplé kuchyni, ale skvěle oživí i různé saláty či pomazánky.

Souprava pro pěstování bylinek SENSE - asijská směs čínské hořčice a mizuny, rukola, koriandr

Potřebujete jen čas

Kompletní sady obsahují vše potřebné pro pěstování koriandru, rukoly a asijské směsi (tzv. greens - směs čínské hořčice a mizuny) v domácnosti. V soupravě jsou připravena semínka bylinek, půdní substrát, designový květináč s uzávěrem (slouží zároveň jako miska pod květináč) a detailní návod pro pěstování každé bylinky. Vypěstování bylinek trvá přibližně 3 týdny, dle individuálních klimatických podmínek v domácnosti.

Souprava pro pěstování bylinek SENSE obsahuje semínka, substrát v bio kvalitě a květináč s víčkemPohledná jednoletka, štiplavá bylinka a asijská směsice chutí

Koriandr

Jemná a pohledná jednoletka orientálního původu je všestranně využitelná. Sbírají se listy s jemnou příchutí anýzu, nasládlá semena s lehce pomerančovým aroma a kořen. Čaj z koriandru pomáhá při bolestech břicha, pocitu plnosti či nadýmání. Koriandr se dále používá k nakládání hub i zeleniny, do uzenářských výrobků, k nakládání masa či ryb. Zpestří sendviče, zeleninové a ovocné saláty, jednohubky a využívá se při výrobě alkoholických nápojů. Jednou ze základních složek indického karí je právě koriandr.

Rukola

Stále populárnější bylinka je typická svou ostřejší a štiplavou chutí, která dokáže zpestřit každé jídlo, hlavně pak jarní saláty, těstoviny, zeleninové pokrmy či rizoto. Lístky rukoly, velmi podobné lístkům pampelišky, se konzumují nejčastěji čerstvé, případně dušené na olivovém oleji s česnekem a podávané jako příloha. Rukola, tradiční bylinka středomořské kuchyně, obsahuje kromě vitamínu C celou řadu blahodárných látek. Říká se, že pikantní chuť rukoly osvěží smysly a její hodnotné složení pak celé tělo.

Asijská směs (Čínská hořčice a mizuna)

Jestliže máte rádi asijskou kuchyni, potom je novinková souprava SENSE asijská směs určena právě vám. Směs obsahuje dva druhy exotické listové zeleniny, tzv. greens – semínka mizuny a čínské hořčice. Japonská lahůdková zelenina mizuna tvoří mnoho výhonků velmi jemné chuti, vhodných do salátů či použitelných jako špenát. Využívají se buď jednotlivé listy, (bohaté na vitamín C, draslík a vápník) nebo celé růžice. Mizuna má nízký obsah cukrů a je tedy vítaným zpestřením pokrmů diabetické i redukční diety. Čínská hořčice je univerzální a všestranně využitelná asijská zelenina. Mladé listy dodají salátům jemný hořčičný akcent, starší listy je lépe zpracovat tepelně. Jednoletá bylinka je bohatá na bílkoviny, vlákninu i sacharidy. Semena čínské hořčice se používají na výrobu kremžských hořčic.

Komentáře

Mohou vkládat pouze členové TESCOMA Clubu

Registrovat