Kvarteto formiček DELÍCIA: Oblíbeným dezertům jsme dali tvar!

Pudink ve formě

Máte rádi pudink? Ano? A vyhrává vanilkový, kakaový, jahodový nebo snad úplně jiná příchuť? Potom je následující kvarteto formiček DELÍCIA určeno právě vám, milovníkům klasické mléčné dobroty. Plastové formičky kónického tvaru s pravidelným vroubkováním vycházejí z tradičních kovových formiček, které s oblibou používaly naše babičky při výjimečných příležitostech. Hotový zákusek nejen že vypadal luxusně, ale pravdou je, že tak nějak chutnal lépe. A víme to i my, proto jsme se inspirovali v kuchyních našich babiček a uvedli na trh čtveřici plastových formiček se dvěma víčky.

Formičky na pudink DELÍCIA, 4 ks

Malé, dobře těsnicí víčko umožňuje snadné naplnění formičky a tuhnutí dezertu dnem vzhůru, velké víčko uzavírá formičku při tuhnutí v lednici. Po sejmutí obou víček můžete ztuhlý dezert z formičky velmi snadno vyklopit, aniž by se jakkoliv lepil nebo „trhal“. Malá víčka u formiček na pudink mají navíc roztomilé obtiskovací motivy, které po vyklopení zdobí horní plochu pudinku. Aby motiv lépe vynikl, doporučujeme pudink zalít sirupem nebo čokoládovou polevou. Recepty na vanilkový pudink a ovocné želé jsou součástí balení.

Pudink (též puding, z anglického pudding) je sladký zákusek, který se připravuje z mléka, cukru a pudinkového prášku. Jelikož puding neobsahuje lepek, je vhodný pro bezlepkovou dietu. Existuje také tzv. pudink bez vaření, který se nevaří, ale pudinkový prášek se pouze vyšlehá s mlékem a může se konzumovat. Nejčastějšími příchutěmi pudinku jsou vanilkový a kakaový, existuje ale také jahodový, banánový, třešňový, mandlový nebo karamelový. Teplý pudink se ihned lije na talíře nebo do formiček. Pudink se může servírovat samostatně - vyklopený na talířek a ozdobený třeba šlehačkou a ovocem. Často se také kombinuje s piškoty, likérem, sirupem nebo se z něj dělá krém do dortů.
Zdroj: Wikipedie

Znáte panna cottu?

Že jste ten název možná někde slyšeli, ale vlastně vůbec netušíte, o co jde? Zda se jedná o slaný nebo spíše sladký dezert? A je to vůbec dezert? Ano, panna cotta je tradiční italský zákusek, jehož příprava sice zabere jen pár minut, ovšem čekání na dokonalý výsledek je nekonečné… Panna cotta, v překladu také vařená smetana, přesněji smetana na vidličce, patří mezi nejúžasnější dezerty, které kdy spatřily světlo světa.

Formičky na panna cottu DELÍCIA, 4 ks

A že se čekání na tuto božskou manu vyplatí, vám nemusíme ani popisovat… A co je na dezertu panna cotta tak úžasného? Zcela jistě spojení vášnivě chutnajících ingrediencí - svařte smetanu se želatinou, cukrem a vanilkou, horký krém vlijte do hladkých formiček DELÍCIA, nechejte ztuhnout a podávejte třeba s letními plody, čokoládovou či ovocnou polevou nebo karamelem… Hmm… Abychom nezapomněli, recepty na dezert panna cotta a kakaové bábovičky s ricottou jsou součástí balení!

Panna cotta, česky vařená smetana, je italský dezert z oblasti Piemontu. Je to vlastně smetana svařená se želatinou, mlékem a cukrem. Horký krém se pak vlije do formiček, nechá ztuhnout a podává se s lesními plody, karamelem a s čokoládovou či ovocnou polevou. Podobné dezerty jsou známé i v Řecku a ve Francii.
Zdroj: Wikipedie

Komentáře

Mohou vkládat pouze členové TESCOMA Clubu

Registrovat


Související zboží

149 Kč (vč. DPH)
Akce Video
119 Kč (vč. DPH)
149 Kč (vč. DPH)
Akce Video
119 Kč (vč. DPH)