info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogTematické týdnyJezte, pijte, bavte se, začíná masopust!

Jezte, pijte, bavte se, začíná masopust!

Masopust, ve světě známý jako karneval, je lidový svátek mezi postními obdobími Vánoc a Velikonoc. Už jeho název napovídá, že je následován „půstem od masa“, a proto k němu právě masité a tučné pokrmy patří. O masopustu je také správný čas na zabijačku. Pokud se rozhodnete ctít tradice, budou se vám hodit vychytávky z našeho sortimentu, se kterými se můžete pustit do přípravy jídel typických pro toto období. 
Nože TSCOMA - obrázek

Ať má krájení říz!

Bez ostrých nožů se neobejdete a neměly by vám v kuchyni chybět. Nože GrandCHEF jsou ideální pro každodenní používání a jsou k dostání jednotlivě i v masivním dřevěném bloku. Díky plynulému přechodu mezi rukojetí a čepelí s nimi budete jedna ruka.
Kuchyňský robot PRESIDENT vás nadchne nejen vzhledem a silným výkonem, ale i bohatou výbavou. Patří do ní i kovový mlýnek na maso s praktickým nástavcem na výrobu domácích klobás. Pokud jste jejich výrobu ještě nezkusili, právě o fašanku může být ten správný čas.
Během masopustního veselí nebo na zabijačce se bez piva nebo štamprličky alkoholu „na zahřátí“ stěží obejdete. Vyberte si sklenice, skleněné panáky i panáčky z uceleného sortimentu nápojového skla myDRINK.

Český fenomén: zabijačka

Jitrnice, jelítka, tlačenka a ovar. Pečený bůček s čerstvým chlebem, polévka s kroupami a samozřejmě křupavé škvarky. To jsou speciality, které si můžete vychutnat na každé zabijačce. Nebo si díky našim pomocníkům připravte tyto dobroty doma, kdykoli na ně dostanete chuť. Nádobí PRESIDENT Stone má vysoce kvalitní nepřilnavý povrch, díky kterému nic nepřipálíte. Pro škvaření sádla a přípravu škvarků je jako stvořené!
Tlakáč s antiadhezním povlakem, díky kterému nic nepřipálíte? To je ULTIMA +. Tlak lehce nastavíte podle symbolů. 4 pojistky se postarají o to, aby vaření proběhlo bez karambolů. Připravte si v něm třeba nejlepší zabijačkový guláš podle receptu našeho šéfkuchaře. Zaručeně si na něm pochutnáte.
Do většiny fašankových pokrmů neodmyslitelně patří česnek. S kvalitním lisem bez námahy zpracujete velké i malé stroužky a díky čistítku se vám bude snadno udržovat.

Koblížky jako od babičky

Třídenní masopustní hodování samozřejmě není jen pro milovníky masa. Na své si přijde každý, kdo má rád sladké. Tradiční lahůdkou jsou sladké koblížky, jejichž přípravu zvládne každý, komu se podaří připravit dokonalé kynuté těsto. A to je s pomocí chytré mísy se vzduchotěsným víkem a gelovým ohřívačem hračka. Těsto díky ohřívači vykyne až dvakrát rychleji.
Pokud pro vás smažené není to pravé, a přesto máte na koblihy chuť, dopřejte si zdravější variantu pečenou v troubě. Podle přibaleného původního receptu připravíte ve formě snadno a rychle 12 lahodných pečených donutů, které můžete ozdobit čokoládou nebo barevnou polevou.
Prstence sladkého koblihového těsta posypané skořicovým cukrem. Tradiční trdelník je lahůdka, kterou zbožňují malí i velcí. Taky tuhle pochoutku máte rádi? S formou DELÍCIA ji připravíte přesně takovou, jaká je k dostání ve stáncích. Nebo možná o malinko lepší, protože si suroviny i výrobu pohlídáte sami.