Jaké maso na pečení

Datum publikování 3.8.2021

Maso na pečení může být téměř z libovolného zvířete - je však vhodné jej dopředu naložit. Je potom provoněné a křehčí. Základním nálevem je kombinace oleje s trochou octa  a bylinkami. Nakládání je nezbytné, pokud se chystáte péct zvěřinu. Nejvhodnější jsou mořidla vinná, octová a s máslem. Tyto láky se hodí i na naložení hovězího masa. Na něj také můžete použít směs hořčice, soli, pepře, protlaku a oleje. K naložení vepřového masa se hodí nejlépe pivo, které smícháte s česnekem a cibulí. Pokud jde o drůbeží maso, zvolte marinádu ze směsi bylinek a oleje.

 

 

Jestli jste se rozhodli pro pečení v troubě, rozhodně nezapomeňte na zatáhnutí masa rychlým opečením na pánvi. Maso, které vkládáme do pánve, okořeníme, ale nesolíme, to děláme až při vložení do trouby. Jen podotýkáme, že na pánvi byste neměli mít příliš tuku, protože jinak se povrch masa správně nezatáhne.

Po opečení vložíme  maso do pekáče,  případně přidáme další suroviny - nejčastěji zeleninu a bylinky - poté maso mírně podlijeme vývarem, vodou nebo vínem. Nepodlévejte příliš, spíš méně a v průběhu pečení dolévejte. Výši teploty zvolte podle objemu masa, menší kusy pečte kratší dobu při 210 °C, pro ty větší naopak zvolte teplotu nižší kolem 190 °C. Vždy je lepší, pokud maso vložíte do již přehřáté trouby.

 

Komentáře

Mohou vkládat pouze členové TESCOMA klubu

Registrovat