Jak vyčistit příbory

Datum publikování 27.8.2021

Příbory nejlépe vyčistíte pomocí prostředků, které už pravděpodobně máte doma. Připravte si proto hrnec, brambory, jedlou sodu, horkou vodu, ocet, kypřicí prášek do pečiva, plastovou dózu s víkem a alobal.

Nože, vidličky, lžíce a lžičky nejprve důkladně umyjte. Pokud se na nich drží matný povlak, stačí dát je do hrnce s vodou, ve které jste vařili brambory. Voda musí být horká. Po 10 minutách příbory opláchněte a umyjte jako obvykle.

Nebo je vložte do plastové krabice s víkem, která je vyložena alobalem, posypejte je jedlou sodou, přidejte horkou vodu a víko zavřete. S krabicí není nutné nijak třást nebo hýbat, nečistoty a povlak se rozpustí samy. Po 5 až 10 minutách příbory vyjměte, opláchněte a vytřete důkladně do sucha. Jestliže nemáte po ruce sodu, vystačíte s kypřicím práškem do pečiva.

Můžete vyzkoušet i octovou lázeň, kdy do půl litru horké vody přidáte půl lžíce octa a do této lázně vložíte příbory. Za několik minut je  opláchněte pod tekoucí vodou a osušte. Pokud vám zbylo pár kapek citronu, poslouží stejně dobře jako ocet.

 

Komentáře

Mohou vkládat pouze členové TESCOMA klubu

Registrovat