Jak nabrousit struhadlo

Datum publikování 13.8.2021

Struhadla nabrousíte pomocí jednoduchého triku, kdy zmačkaným kusem alobalu přejíždíte po ostří struhadla. Stačí několik tahů a struhadlo bude o poznání ostřejší.

Alobal je výborný také na ostření nůžek.

Struhadla vybírejte taková, která jsou vyrobena ze silného, odolného materiálu, levná struhadla se totiž brzy opotřebují, tupí a v krátké době reziví. Kvalitní výrobek můžete však zničit, pokud s ním špatně zacházíte. Struhadlo je  titiž vhodné ihned po použití opláchnout a osušit. Díky tomu na něm nezaschnout zbytky jídla, které by se musely odmáčet nebo čistit, čímž dochází k tupení ostří a povrchové korozi.

 

 

 

 

Kovovému struhadlu nesvědčí dlouhý pobyt ve vodě ani drhnutí drátěnkou. Struhadlo by se nemělo mýt v myčce na vysokou teplotu, horká voda a vysoké teploty při sušení a silné mycí prostředky velmi rychle zdevastují ostří na struhadlech, škrabkách i nožích.

Komentáře

Mohou vkládat pouze členové TESCOMA klubu

Registrovat