-
Kuchyňské nářadí a pomůckyDoporučujeme
-
KrájeníDoporučujeme
-
VařeníDoporučujeme
-
PečeníDoporučujeme
-
StolováníDoporučujeme
-
NápojeDoporučujeme
-
DomácnostDoporučujeme
-
Venkovní aktivityDoporučujeme
-
Pro dětiDoporučujeme
-
Kuchyňské nářadí a pomůckyDoporučujeme
-
KrájeníDoporučujeme
-
VařeníDoporučujeme
-
PečeníDoporučujeme
-
StolováníDoporučujeme
-
NápojeDoporučujeme
-
DomácnostDoporučujeme
-
Venkovní aktivityDoporučujeme
-
Pro dětiDoporučujeme

Halloweenské příšerky s dýňovým máslem
Máte chuť vyzkoušet něco nového? Nevšední máslo z pečené dýně a opražených vlašských ořechů zpestří vaše snídaně, svačinky i sladké krémy do dezertů. Recept je jednoduchý a není třeba dodržovat úplně přesný poměr ingrediencí, spolehněte se na své chuťové buňky a vytvořte si své vlastní dýňové máslo. Pochutnají si na něm i vegani a alergici na laktózu – živočišnou složku v něm totiž nenajdete.
Dýňové máslo
- 2 hrnky pyré z pečené dýně
- 1 hrnek vlašských ořechů
- 2 lžičky skořice
- 1 lžička rozdrceného hřebíčku
- ¼ lžičky muškátového oříšku
- 4 lžíce medu
Jako první si připravte dýňové pyré. Dýni libovolného druhu omyjte, rozpulte a vydlabte. Poloviny položte na plech, lehce pokapte olejem a pečte doměkka. Po upečení nechejte vychladnout, vydlabte změklou dužinu a vložte do výkonného mixéru. Přidejte ořechy, které můžete pro zvýraznění chuti opražit na suché pánvi, koření, med a rozmixujte na hladkou pastu. Dle chuti můžete množství koření navýšit, více dosladit, přidat šťávu z citrónu nebo čerstvého zázvoru. Hotové máslo uskladněte ve vzduchotěsné sklenici s klipem.
Jak podávat?
Dýňové máslo chutná nejlépe s čerstvým pečivem nebo opečenými toasty. Použít ho ale můžete jako surovinu do krémů – stačí vyšlehat s mascarpone nebo sýrem krémového typu, dosladit a ozdobit jím muffiny nebo použít do dýňového cheesecaku.
Halloweenský TIP na příšerkové dortíky
- muffiny nebo dortíky „cupcakes“
- ½ hrnku dýňového másla
- 1 kelímek mascarpone
- med, sirup nebo cukr na doslazení
- marcipán
- bonbonky typu Tic Tac
- oplatková trubička
- potravinářské barvivo
Podle svého oblíbeného receptu upečte v košíčcích muffiny nebo dortíky. Těsto můžete podle fantazie obarvit potravinářským barvivem – my jsme přidali kapku oranžové, aby výsledné příšerky připomínaly dýně. Po vychladnutí dortíky vyloupněte z košíčků a čepice seřízněte dorovna. V míse smíchejte mascarpone s dýňovým máslem a podle chuti doslaďte. Krémem slepte vždy dva dortíky k sobě. Z marcipánu vytvarujte oči, opět můžete obarvit dle fantazie a ze slepených dortíků vytvořte příšerky. Trubička poslouží jako stopka a bonbonky jako zoubky.
Komentáře
Mohou vkládat pouze členové TESCOMA klubu
Registrovat