Domácí kornoutky + zmrzlina = MRAZIVÉ POKUŠENÍ

Datum publikování 1.7.2016

 

Domácí zmrzlinu z domácího kornoutku si teď mohou s klidem dopřát i „bezlepkáři“ a diabetici. Máme pro vás totiž exkluzivní novinku - soupravu na přípravu kornouků a košíčků DELLA CASA, se kterou si doma upečete kornoutky zdravěji a snad i rychleji, než byste pro ně došli do obchodu. V kombinaci s šikovným zmrzlinovačem DELLA CASA, se kterým teď můžete připravit ovocný sorbet za pouhých 15–20 minut, chutnají božsky! Kornoutky ani zdaleka nepřipomínají polystyren jako ty kupované a zmrzlina nabízí čistě přírodní ovocnou chuť. V čem ale spočívá jejich hlavní výhoda? Že si je může připravit kdokoliv, ať už preferuje stravu BEZ ÉČEK, LEHKOU i BEZLEPKOVOU!

files/images/lp/2016/Novinky-kornoutky/sada-domaci-kornoutky.jpg

Domácí kornoutky • Fakt božské i bez lepku

- pečete i bez lepku

- místo sladidel lze použít stévii či sirupy

- dají se připravit bez chemie a éček

files/images/lp/2016/Novinky-kornoutky/zmrzlinovac.jpg

Domácí zmrzlina • 3x lepší než koupená

1. domácí zmrzlina neobsahuje konzervanty

2. pomocí zmrzlinovače připravíte až 800 ml zmrzliny

3. můžete si zvolit příchuť i množství cukru

 

 

Souprava na přípravu kornoutků a košíčků DELLA CASA

 

 

Recept na 7–8 kornoutků nebo košíčků

Ingredience

85 g mletého cukru, 40 g hladké pšeničné mouky, 2 bílky z větších vajec, 30 g rozpuštěného másla, 1/2 lžičky vanilkové esence, špetka soli

Postup

Bílky rozmíchejte s cukrem a vanilkovou esencí (nešlehejte!), přidejte mouku, rozpuštěné máslo a připravte hladké těsto, které nechejte cca 30 minut odpočinout. Poté těsto lopatkou rozetřete do forem, upečte a následně tvořítkem vytvarujte do kornoutků.

 

TIP: Pro bezlepkovou variantu použijte bezlepkovou mouku, pro zdravější či nekalorickou variantu oslaďte těsto přírodním sirupem či stévií a pro tmavé kornoutky přidejte do těsta 2–3 lžičky kvalitního kakaa.

 

Domácí „tescomáček“

Milují vaše děti vanilkové jogurty a smetanové dezerty? Chtěli byste jim je dopřát, ale v obchodě stojí malý kelímek až příliš mnoho peněz a navíc je plný nezdravého tuku a cukru? Pak pro vás máme řešení. Vlastnoručně připravený smetanový dezert „tescomáček“! A aby se to s tou vlastnoručností nepřehánělo, pomůže vám naše souprava na tvorbu čerstvého sýru DELLA CASA.

Recept na cca 500 g

Ingredience

1 kg krémového jogurtu (min. 3,7 % tuku) s bio kulturou, 125 ml smetany ke šlehání (33 % tuku), 40 g vanilkového cukru

Postup

Smíchejte jogurt se smetanou a vložte do cedníku s plátnem, který je již položený na míse. Nasaďte víko a nechejte 24 hodin odkapávat syrovátku při pokojové teplotě. Nakonec do hotového dezertu vmíchejte vanilkový cukr. Podávejte se sezónním ovocem, kakaem apod.

Komentáře

Mohou vkládat pouze členové TESCOMA Clubu

Registrovat