Domácí kornoutky • Fakt božské i bez lepku
- místo sladidel lze použít stévii či sirupy
- dají se připravit bez chemie a éček
Domácí zmrzlinu z domácího kornoutku si teď mohou s klidem dopřát i „bezlepkáři“ a diabetici. Máme pro vás totiž exkluzivní novinku - soupravu na přípravu kornouků a košíčků DELLA CASA, se kterou si doma upečete kornoutky zdravěji a snad i rychleji, než byste pro ně došli do obchodu. V kombinaci s šikovným zmrzlinovačem DELLA CASA, se kterým teď můžete připravit ovocný sorbet za pouhých 15–20 minut, chutnají božsky! Kornoutky ani zdaleka nepřipomínají polystyren jako ty kupované a zmrzlina nabízí čistě přírodní ovocnou chuť. V čem ale spočívá jejich hlavní výhoda? Že si je může připravit kdokoliv, ať už preferuje stravu BEZ ÉČEK, LEHKOU i BEZLEPKOVOU!
- místo sladidel lze použít stévii či sirupy
- dají se připravit bez chemie a éček
1. domácí zmrzlina neobsahuje konzervanty
2. pomocí zmrzlinovače připravíte až 800 ml zmrzliny
3. můžete si zvolit příchuť i množství cukru
Ingredience
85 g mletého cukru, 40 g hladké pšeničné mouky, 2 bílky z větších vajec, 30 g rozpuštěného másla, 1/2 lžičky vanilkové esence, špetka soli
Postup
Bílky rozmíchejte s cukrem a vanilkovou esencí (nešlehejte!), přidejte mouku, rozpuštěné máslo a připravte hladké těsto, které nechejte cca 30 minut odpočinout. Poté těsto lopatkou rozetřete do forem, upečte a následně tvořítkem vytvarujte do kornoutků.
Milují vaše děti vanilkové jogurty a smetanové dezerty? Chtěli byste jim je dopřát, ale v obchodě stojí malý kelímek až příliš mnoho peněz a navíc je plný nezdravého tuku a cukru? Pak pro vás máme řešení. Vlastnoručně připravený smetanový dezert „tescomáček“! A aby se to s tou vlastnoručností nepřehánělo, pomůže vám naše souprava na tvorbu čerstvého sýru DELLA CASA.
Ingredience
1 kg krémového jogurtu (min. 3,7 % tuku) s bio kulturou, 125 ml smetany ke šlehání (33 % tuku), 40 g vanilkového cukru
Postup
Smíchejte jogurt se smetanou a vložte do cedníku s plátnem, který je již položený na míse. Nasaďte víko a nechejte 24 hodin odkapávat syrovátku při pokojové teplotě. Nakonec do hotového dezertu vmíchejte vanilkový cukr. Podávejte se sezónním ovocem, kakaem apod.
TESCOMA s.r.o.
Komentáře
Mohou vkládat pouze členové TESCOMA klubu
Registrovat