Blahodárné kvašení - se správnou výbavou je to hračka

 

Představujeme unikátní sortiment pomůcek, které revolučně usnadňují domácí kvašení neboli fermentaci. Že nevíte, proč byste se do ní měli pouštět? Když pomineme skvělou chuť kvašených pochoutek, je tato tradiční přírodní technika nejzdravějším způsobem konzervace jídla. Pojďme si říct proč a představit vychytávky, se kterými budete doma kvasit jedna báseň :-).

 

 

TIPY A RECEPTY NA KVAŠENÉ POCHOUTKY

 

Kvašení je technicky řečeno bakteriemi způsobený proces přeměny organických látek. Ty vytváří kyselé prostředí chránící před hnitím a toxiny. Tím je spolehlivě konzervuje ale především - fantasticky mění jejich chuť! Tohoto procesu už nemusíte v domácích podmínkách docílit za pomocí neskladné a těžké kameninové nádoby, ve které se zelí šlape, zatěžuje deskou a kamenem a uzavírá těžkým poklopem s vodním zámkem, do kterého je třeba dolévat vodu. Vyvinuli jsme totiž:

 

 

Souprava na kvašení TESCOMA DELLA CASA

Tvoří ji 5litrová sklenice s unikátním vzduchotěsným víčkem, které je opatřeno speciálním ventilem, který uvolňuje tlak vznikající během kvašení a do sklenice nepouští vzduch. Součástí soupravy je návod k použití s recepty pro přípravu domácího kysaného zelí, kvašených okurek, nakládané zeleniny (tzv. pickles) a oblíbeného pikantního nakládaného čínského zelí kimchi. 

POŘÍDIT

 

Co se vám k ní bude hodit?

 

Jak nejsnadněji suroviny pro kvašení naporcovat?

 

 

Škrabka na zelí, která nahradí obří "krouhadlo"

Tato skvělá vychytávka pro přípravu tenkých plátků zelí nastrouhá snadno a rychle každou hlávku na optimálně tenké proužky. Je vítaným pomocníkem, který usnadní práci při přípravě kysaného, ale také dušeného zelí, zelných salátů apod. Čepel má dokonalé ostří opatřené ochranným pouzdrem pro bezpečné skladování.

ZJISTIT VÍCE

 

Co se vám také může hodit:

 

 

Struhadlo, se kterým se nezraníte

Vyvinuli jsme univerzální klikový mlýnek tak, abyste na něm snadno, bezpečně a rychle nastrouhali téměř cokoli. Vše je s ním jednoduché – snadno se sestaví, snadno se upevní, snadno mele a snadno se čistí. Zapomeňte tedy na starý, zašlý a špatně umyvatelný kovový mlýnek s upínacím šroubem, který vám zničí stůl nebo desku kuchyňské linky. Univerzální mlýnek na strouhanku HANDY snadno přichytíte k podložce pomocí vakuové přísavky. Čtyři struhadla umožňují strouhat najemno, nahrubo, na nudličky julienne a plátkovat. Po použití mlýnek opět snadno rozeberete na čtyři díly a snadno umyjete.

ZÍSKAT

 

Dále by vás mohlo zajímat:

 

 

Skladem
129 Kč (vč. DPH)
89 Kč (vč. DPH)
-31 %
Koupit
Skladem
239 Kč (vč. DPH)
189 Kč (vč. DPH)
-20 %
Koupit

Budete krájet nožem? Pak vám přijde vhod moderní prkénko s NANO technologií:

 

Nenačichává, nezabarvuje se a je antibakteriální

Krájecí desky PRECIOSO jsou vyrobeny revoluční technologií nanoCARE™ a mají řadu jedinečných vlastností: nenačichávají, nezabarvují se a jsou antibakteriální. Navíc jsou ekologické, po použití je stačí bez saponátu opláchnout, což přispívá k ochraně životního prostředí.

Díky povrchové úpravě technologií nanoCARE™ nezůstávají na povrchu krájecí desky barevné skvrny ani zápach z pokrmů. Krájecí desky PRECIOSO se snadno udržují čisté a jsou vynikající nejenom pro přípravu potravin, ale i pro jejich podávání.

Desky mají také žlábky pro zachytávání tekutin, odměrku pro přesné krájení, zónu s hroty pro komfortní krájení rajčat apod., a také disponují oboustrannou protiskluzovou úpravou.
 

KOUPIT

 

Prohlédněte si také:

Recept na domácí kysané zelí

 

Ingredience:

Pro pětilitrovou sklenici: 3,5kg krouhaného bílého zelí, 500g krájené cibule, 70g soli, 14g celého kmínu

Všechny ingredience smíchejte a nechte 3 hodiny odležet, každou půlhodinu směs znovu promíchejte. Pětilitrovou sklenici naplňte po zužující se část vrstvami zelí, přičemž každou vrstvu důkladně stlačte. Na závěr obsah sklenice zatižte Závažím pro kvašení DELLA CASA, aby byl pokrm zcela ponořený po celou dobu kvašení. Horní nenaplněnou část sklenice očistěte od zbytků zelí, nasaďte víčko a ventil nastavte do polohy „kvašení“. Domácí zelí nechte nejméně 3 týdny kvasit na tmavém místě při teplotě 20 až 25 °C.

VÍCE RECEPTŮ NA KVAŠENÉ DOBROTY

Komentáře

Mohou vkládat pouze členové TESCOMA klubu

Registrovat