Barevné pomazánky

Datum publikování 5.5.2017

Vydatná snídaně? Zdravá svačinka? Originální večeře? Všechny tyto role zastanou pomazánky. Když je založíte na domácím čerstvém sýru, dodáte jim cenný zdroj bílkovin, vynikající chuť, a navíc vás zasytí na hezky dlouho. A pokud správně zvolíte ingredience, můžete si na stole snadno a rychle vykouzlit úžasně barevnou gastronomickou přehlídku chutí a vůní.


Avokádová pomazánka

Co budete potřebovat

  • 1 větší zralé avokádo, oloupané, vypeckované a nakrájené na malé kousky
  • 100 g čerstvého krémového sýru
  • 1 lžíci čerstvé citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku nakrájené na malé kousky či prolisované
  • sůl dle chuti

 

Postup

Rozmělněte avokádo pomocí vidličky a smíchejte ho s ostatními ingrediencemi.

Náš tip: Před podáváním doporučujeme pomazánku dobře vychladit.

 


Pomazánka se žlutou čočkou

Co budete potřebovat

  • 1,5 šálku vařené žluté čočky
  • 4 lžíce čerstvého krémového sýru
  • 1 jarní cibulku, nasekanou
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • snítku pažitky nebo zelené petrželky nasekané najemno
  • 1–2 lžičky čerstvé citronové šťávy dle chuti
  • sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti


Postup

Uvařenou čočku spolu s krémovým sýrem vidličkou pořádně rozmačkejte, přidejte cibulku, bylinky, česnek, citron a na závěr osolte a opepřete dle chuti.

Náš tip: Pomazánka je výborná s celozrnným chlebem.

Pomazánka z řepy a čerstvého sýru

Co budete potřebovat

  • 1 menší bulvu červené řepy
  • 200 g čerstvého krémového sýru
  • 100 g nastrouhaného tvrdého sýru typu Eidam
  • 3 stroužky česneku, prolisovaného
  • sůl
  • pepř


Postup

Nastrouhejte syrovou řepu najemno, přidejte krémový sýr, nastrouhaný tvrdý sýr, česnek, sůl, pepř a dobře promíchejte.

Náš tip: výborně chutná v kombinaci s čerstvou bagetou.
 


Křenovo-vaječná pomazánka

Co budete potřebovat

  • 200 g čerstvého krémového sýru
  • 2–3 lžíce čerstvého křenu, jemně strouhaného
  • 1 vejce uvařené na tvrdo
  • lžička citronové šťávy
  • sůl dle chuti
  • čerstvě mletý pepř
  • semínka černého sezamu


Postup

Vejce oloupejte a najemno nastrouhejte, přidejte k němu křen, čerstvý sýr, osolte, opepřete a dolaďte citronovou šťávou.

Náš tip: Pomazánka chutná skvěle s čerstvým pečivem, ale také s topinkami!
 

 

Jak vyrobit čerstvý sýr?

Není to nic složitého. Se Soupravou pro přípravu krémového sýra DELLA CASA jen smícháte suroviny, necháte odkapat a pak už jen servírujete přímo nebo jako součást mnoha vynikajících pomazánek i jiných pokrmů.

 

Komentáře

Vložit komentář

Obnovit