-
Kuchyňské nářadí a pomůckyDoporučujeme
-
KrájeníDoporučujeme
-
VařeníDoporučujeme
-
PečeníDoporučujeme
-
StolováníDoporučujeme
-
DomácnostDoporučujeme
-
Mytí a úklidDoporučujeme
-
Venkovní aktivityDoporučujeme
Barevné pomazánky
Vydatná snídaně? Zdravá svačinka? Originální večeře? Všechny tyto role zastanou pomazánky. Když je založíte na domácím čerstvém sýru, dodáte jim cenný zdroj bílkovin, vynikající chuť, a navíc vás zasytí na hezky dlouho. A pokud správně zvolíte ingredience, můžete si na stole snadno a rychle vykouzlit úžasně barevnou gastronomickou přehlídku chutí a vůní.
Avokádová pomazánka
Co budete potřebovat
- 1 větší zralé avokádo, oloupané, vypeckované a nakrájené na malé kousky
- 100 g čerstvého krémového sýru
- 1 lžíci čerstvé citronové šťávy
- 2 stroužky česneku nakrájené na malé kousky či prolisované
- sůl dle chuti
Postup
Rozmělněte avokádo pomocí vidličky a smíchejte ho s ostatními ingrediencemi.
Náš tip: Před podáváním doporučujeme pomazánku dobře vychladit.
Pomazánka se žlutou čočkou
Co budete potřebovat
- 1,5 šálku vařené žluté čočky
- 4 lžíce čerstvého krémového sýru
- 1 jarní cibulku, nasekanou
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- snítku pažitky nebo zelené petrželky nasekané najemno
- 1–2 lžičky čerstvé citronové šťávy dle chuti
- sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup
Uvařenou čočku spolu s krémovým sýrem vidličkou pořádně rozmačkejte, přidejte cibulku, bylinky, česnek, citron a na závěr osolte a opepřete dle chuti.
Náš tip: Pomazánka je výborná s celozrnným chlebem.
Pomazánka z řepy a čerstvého sýru
Co budete potřebovat
- 1 menší bulvu červené řepy
- 200 g čerstvého krémového sýru
- 100 g nastrouhaného tvrdého sýru typu Eidam
- 3 stroužky česneku, prolisovaného
- sůl
- pepř
Postup
Nastrouhejte syrovou řepu najemno, přidejte krémový sýr, nastrouhaný tvrdý sýr, česnek, sůl, pepř a dobře promíchejte.
Náš tip: výborně chutná v kombinaci s čerstvou bagetou.
Křenovo-vaječná pomazánka
Co budete potřebovat
- 200 g čerstvého krémového sýru
- 2–3 lžíce čerstvého křenu, jemně strouhaného
- 1 vejce uvařené na tvrdo
- lžička citronové šťávy
- sůl dle chuti
- čerstvě mletý pepř
- semínka černého sezamu
Postup
Vejce oloupejte a najemno nastrouhejte, přidejte k němu křen, čerstvý sýr, osolte, opepřete a dolaďte citronovou šťávou.
Náš tip: Pomazánka chutná skvěle s čerstvým pečivem, ale také s topinkami!
Jak vyrobit čerstvý sýr?
Není to nic složitého. Se Soupravou pro přípravu krémového sýra DELLA CASA jen smícháte suroviny, necháte odkapat a pak už jen servírujete přímo nebo jako součást mnoha vynikajících pomazánek i jiných pokrmů.
Komentáře
Mohou vkládat pouze členové TESCOMA klubu
Registrovat